Krievija atbalsta Ukrainas okupāciju - ļauj ievest karaspēku (2492)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas parlamenta augšpalātas Federācijas padome atbalstījusi valsts prezidenta Vladimira Putina lūgumu Ukrainā ievest Krievijas bruņotos spēkus. Reaģējot uz Krievijas lēmumu, Ukrainas bruņotajos spēkos izsludināta kaujas gatavība. Zināms, ka rīt, Ukrainas parlaments varētu lemt par ārkārtas vai karastāvokļa ieviešanu valstī.

00:03 Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks sestdien aicināja Krievijas pusi atvilkt savus spēkus dislokācijas vietās un iesaistīties politiskajā dialogā.

«Mēs aicinām Krievijas pusi nekavējoties atvilkt savus Melnās jūras spēkus dislokācijas vietās, samazināt spriedzi un mēs ar politisko dialogu ar mūsu Rietumu partneriem, ar Krievijas Federāciju un visupirms ar politisko dialogu valsts iekšienē atrisināsim visus sarežģītos jautājumus,» pēc Nacionālās drošības padomes sēdes paziņoja Jaceņuks.

Viņš uzsvēra, ka «militāra intervence Ukrainas teritorijā ir nepieņemama. Mēs esam gatavi aizstāvēt savu suverenitāti un esam pārliecināti, ka Krievija neķersies pie militāras intervences Ukrainas teritorijā. Jo tāda militāra intervence tādos apstākļos būs kara sākums un beigas jebkādām attiecībām starp Ukrainu un Krieviju».

Viņš arī pastāstīja, ka telefoniski sazinājies ar Krievijas premjeru Dmitriju Medvedevu un tas viņam apliecinājis, ka lēmums par karaspēka ievešanu Ukrainā nav pieņemts, ticis tikai pieņemts lēmums par tādu iespējamību.

22:07 Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs sestdien izdevis pavēli Ukrainas bruņotajos spēkos izsludināt pilnīgu kaujas gatavību.

«

Es devu pavēli, ņemot vērā potenciālo agresiju, Ukrainas bruņotajos spēkos izsludināt pilnīgu kaujas gatavību.

Pastiprināta atomelektrostaciju, lidostu, stratēģisko infrastruktūras objektu apsardze,» paziņoja Turčinovs preses brīfingā pēc Nacionālās drošības padomes sēdes.

22:00 Krievija nosauc nosacījumus spēku ievešanai Ukrainā- Krievijas Valsts domes priekšsēdētājs Sergejs Nariškins sarunā «paudis Krievijas gatavību īstenot militāru agresiju pret Ukrainu gadījumā, ja tiks pielietots spēks pret Ukrainas mierīgajiem iedzīvotājiem, kuri dzīvo Krimas teritorijā un austrumos».

Sakarā ar to Ukrainas puse oficiāli paziņo: «Mēs darām visu Ukrainas pilsoņu aizsardzībai, kuri jau šodien de-fakto kļuvuši par agresijas objektu no Krievijas karavīru un Krievijas atbalstītu provokatoru puses.»

21:58 Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēl nav pieņēmis gala lēmumu par Krievijas karaspēka ievešanu Ukrainā. Lēmums tiks pieņemts, izvērtējot situācijas attīstību Krimā, vēsta Iter-tass.

21:54 Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve ārējās un drošības politikas jautājumos Ketrina Eštone sestdien aicināja Krieviju atturēties no savu bruņoto spēku izvietošanas Ukrainā un ievērot starptautiskos līgumus.

20:31 Uz «vispārēju mobilizāciju» sestdien aicina ukraiņu nacionālistu partija «Brīvība» («Svoboda») un galēji labējais paramilitārais grupējums «Labējais sektors» («Pravij Sektor»), kuriem bijusi ievērojama loma Ukrainas protestos.

«Tas ir karš! Ukraiņu sabiedrībai ir jāmobilizējas, cik daudz iespējams,»

paziņoja «Brīvība». Tā aicināja Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītāju Aleksandru Turčinovu uzskatīt, ka valsts ir «karastāvoklī», un «izsludināt vispārēju mobilizāciju».«Labējais sektors» aicināja «steidzami mobilizēties un apbruņoties».

21:27 Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paudis bažas par situācijas eskalēšanos Ukrainā, kam jāseko starptautiskās sabiedrības reakcijai.

«Man šobrīd ir lielas bažas, ka situācija var eskalēties tik tālu, ka mēs redzēsim reālu karadarbību. Ja mēs redzam, ka arī daudzās citās pilsētās notiek gan administrācijas ēku ieņemšana, gan Ukrainas karogi tiek nolaisti un Krievijas karogi uzvilkti,

baidos, ka šī situācija ir tāda, kuru beigās vairs nekontrolēs neviens, arī pati Krievija,»

intervijā LNT sestdienas vakarā sacīja ministrs.



21:18 NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens sestdien aicināja Krieviju cienīt Ukrainas suverenitāti un teritoriālo vienotību.«Krievijai ir jāciena Ukrainas suverenitāte, teritoriālā vienotība, robežas, tostarp tas attiecas uz Krievijas spēku virzību Ukrainā,» tviterī raksta Rasmusens.

«Steidzami ir nepieciešama eskalācijas mazināšana Krimā. Sabiedrotajiem NATO ir jāturpina cieša koordinācija,» piebilda Rasmusens.

21:15 No Latvijas Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētie deputāti no «Vienotības» Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš, Kārlis Šadurskis un Inese Vaidere ir nosūtījuši paziņojumu visiem EP deputātiem, stingri nosodot Krievijas karaspēka izvietošanu Ukrainā.

21:12

Svētdien, 2. martā plkst. 16:00 pie Krievijas vēstniecības Rīgā,Antonijas ielā 2notiks pikets pret Krievijas karaspēka ievešanu Ukrainā.


20:53 Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu sestdien paziņoja, ka Krimas problēmas jārisina ar cieņu pret Ukrainas vienotību un suverenitāti. Pēc viņa teiktā, notikumi Krimā ir neiedomājami Eiropas kontinentā 21.gadsimtā, un Eiropas Savienība aizstāvēs suverenitātes principus.

20:40 Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs Krievijas puses rīcību nodēvēja par tiešu agresiju pret Ukrainas suverenitāti. «Mēs tādu uzvedību uzskatām kā tiešu agresiju pret Ukrainas suverenitāti,» telefonsarunā ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju pavēstīja Turčinovs.

Savukārt Kerijs pavēstīja, ka

«Amerika vienmēr stāvēja un stāvēs suverēnu valstu interešu sardzē un uzstās uz demokrātijas un brīvības aizstāvību Ukrainā».

20:28 Vairāki mediji ziņo, ka bloķēti ceļi iebraukšanai Krimā.

Foto: Twitter lietotājs

20:18 Igaunijas aizsardzības ministrs Urmass Reinsalu sestdien pauda uzskatu, ka

Rietumvalstīm jāpiemēro sankcijas pret Krievijas politiķiem

un ierēdņiem, kas atbildīgi par iespējamu Krievijas karaspēka ievešanu Ukrainā.


20:01 Latvija stingri iestājas par Ukrainas teritoriālo integritāti un uzskata, ka

jebkuri soļi, kas vērsti uz Ukrainas sabiedrības šķelšanu un valsts teritoriālās integritātes apšaubīšanu, ir kategoriski nosodāmi,

teikts Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa, Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas, Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas un ārlietu ministra Edgara Rinkēviča kopīgā paziņojumā par Krievijas iejaukšanos Ukrainā.

19:50 Rīt Augstākās radas sēdē varētu tikt lemts jautājums par ārkārtas vai karastāvokļa ieviešanu Ukrainā, sestdien paziņoja parlamenta vicespīkers Ruslans Košulinskis. Pēc viņa teiktā, ja Ukrainas Drošības padome pieņems lēmumu par «kaut kāda stāvokļa ieviešanu - ārkārtas vai kara - attiecīgi par to būs jālemj un jāatbalsta vai arī neatbalsta sēžu zālē».

«Tas, kas tagad notiek, nav vienkārši aneksija, tā jau ir iejaukšanās, tie ir bruņotie spēki,»

uzsvēra Košulinskis.

19:47 Ukrainas partijas UDAR līderis Vitālijs Kļičko pieprasījis denonsēt līgumu par Krievijas Melnās jūras flotes atrašanos Krimā un izsludināt vispārēju mobilizāciju .Kļičko vērsies pie prezidenta pienākumu izpildītāja Oleksandra Turčinova ar prasību steidzami nosūtīt ANO lūgumu nekavējoties sasaukt ANO Drošības padomes sēdi sakarā ar Krievijas agresiju pret Ukrainu.

19:25

Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri pirmdien sanāks uz jaunu ārkārtas sarunu kārtu, lai apspriestu strauji saasinājušos saspīlējumu Ukrainā.

Sēde notiks Briselē, un tās sākums paredzēts pulksten 13 (14 pēc Latvijas laika).

19:05 Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēl nav izlēmis nosūtīt karavīrus uz Ukrainu, lai arī tam gūts parlamenta augšpalātas atbalsts.«Tas ir Federācijas padomes viedoklis. Lēmumu pieņem prezidents. Uz šo brīdi šāds lēmums nav pieņemts,» paziņoja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.



18:40 Ukrainā ir izlijis pietiekami daudz asiņu, lai beidzot apstātos, uzskata Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.«Šis nav veids, kā civilizētā pasaulē 21.gadsimtā risina konfliktus.

Ukrainā ir izlijis pietiekami daudz asiņu, lai apstātos un jautājumus risinātu nevis militārā, bet sarunu un diplomātijas ceļā,» pārliecināts Bērziņš.

18:26 Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs informēja, ka patlaban notiek diskusijas ar Eiropas Savienības (ES) kolēģiem. Latvijas vēstnieks sazinājies ar Eiropas Ārlietu dienestu un aicinājis vērtēt Krievijas rīcību ES ārlietu padomē.

Rinkēvičs atzina, ka patlaban situācija attīstās un mainās ļoti strauji, tomēr nenoliedzami

Krievijas rīcība atstās iespaidu uz ES un Krievijas, kā arī NATO un Krievijas attiecībām.

Tālāk daudz kas būs atkarīgs arī no tā, kā rīkosies ASV un Lielbritānija, atzina ārlietu ministrs.

18:18 Ukrainas partijas «Ukrainas demokrātiskā alianse par reformām» (UDAR) līderis Vitālijs Kļičko sestdien aicināja Augstāko padomi (parlamentu) mobilizēt armiju, reaģējot uz Krievijas parlamenta augšpalātas sestdien doto piekrišanu Krievijas bruņoto spēku izmantošanai Ukrainas teritorijā. Viņš arī aicināja ANO Drošības padomi steidzami sanākt uz sarunām par krīzi Ukrainā.

18:14 Krievija veic militāru intervenci Krimā un vēlas pussalā izveidot prokrievisku marionešu pusvalsti, sestdien paziņojis Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts.

«Nevienai valstij nav tiesības militāri iejaukties citas suverēnas valsts vietējās problēmās,»

uzsvēra ministrs.«Es baidos, ka šobrīd Krimā tiek izspēlēts scenārijs, kuru mēs esam redzējuši jau agrāk. Krievija veido jaunas pelēkās zonas un iesaldētus konfliktus,» raksta Bilts.

18:11 Tuvākajā laikā gaidāms Latvijas valsts augstāko amatpersonu paziņojums saistībā ar Krievijas lēmumu ievest Ukrainā Krievijas armiju.


18:00 Krievijas gatavība revidēt valstu robežas ir precedents, kas ļauj runāt par Krievijas agresiju, uzskata Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andis Sprūds. Sprūds atzina, - viņš nebija gaidījis, ka Krievija ies tik tālu. Tagad Krievija ir gatava «paņemt sev klāt zemes gabalu», un tas ir precedents, vērtēja eksperts un mudināja domāt, kas būs nākamais - Narva, Daugavpils, Rīga.

Krievijas rīcība būtu jāizskata visaugstākajā diplomātiskajā līmenī, ANO Drošības padomē, uzskata analītiķis.

17:40 Padome arī aicināja no ASV atsaukt Krievijas vēstnieku, jo uzskata ASV prezidenta Baraka Obamas brīdinājumu Krievijai saistībā ar notikumiem Ukrainā par tiešu draudu izteikšanu Krievijai.

17:26 Krievijas parlamenta augšpalātas Federācijas padome

atbalsta Krievijas karaspēka ievešanu Ukrainā. Lēmums pieņemts vienbalsīgi.

17:12 Krievijas parlamenta augšpalātas balsojums par karaspēka ievešanu Ukrainā būs aizklāts.

17:01 Tiek gaidīts balsojums.

16:45 Krievijas parlaments varētu atbalstīt karaspēka ievešanu Ukrainā, ziņo The Guardian .

16:19 Tikmēr Federālā Sapulce vērsusies pie Putina, norādot, ka atteikšanās pildīt 21.februāra vienošanos par situācijas normalizāciju Ukrainā rada reālus asinsizliešanas draudus Ukrainas austrumu un dienvidu apgabalos un humānas katastrofas briesmas visā valstī.

Vadoties pēc vairākkārtējiem Krimas autonomās republikas vadības un Krimā dzīvojošo Krievijas pilsoņu lūgumiem, Federālā Padome aicina valsts galvu «veikt izsmeļošus pasākumus Ukrainā dzīvojošo Krievijas pilsoņu, mūsu tautiešu un Ukrainā esošo Krievijas bruņoto spēku personālsastāva dzīvības un drošības aizsargāšanai».

15:57

Krievijas prezidents Vladimirs Putins lūdzis Krievijas parlamenta augšpalātas atļauju Krievijas karaspēka ievešanai Ukrainā,

vēsta Itar-tass.

Foto: AFP/LETA

«Sakarā ar ārkārtējo situāciju Ukrainā, draudiem Krievijas Federācijai pilsoņiem, mūsu tautiešiem, Krievijas Federācijas militārā kontingenta personālsastāvam, kas atbilstoši starptautiskajiem līgumiem dislocēts Ukrainā (Krimas Autonomajā Republikā), pamatojoties uz Krievijas Konstitūcijas 102.panta 1.daļas punktu «g»,

iesniedzu Krievijas Federācijas Federālajā Padomē lūgumu par Krievijas Federācijas bruņoto spēku izmantošanu Ukrainas teritorijā

līdz sabiedriski-politiskās situācijas normalizācijai šajā valstī,» norāda Kremlis.

«Iespējams, šajā situācijā, vadoties pēc Krimas valdības lūguma, pat jāieved ierobežots mūsu spēku kontingents,

lai garantētu Melnās flotes un Krimas teritorijā dzīvojošo Krievijas pilsoņu drošību. Lēmums, protams, jāpieņem mūsu valsts prezidentam, virspavēlniekam. Taču šodien, ņemot vērā situāciju, nevar izslēgt pat šādu variantu. Mums ir jāaizsargā cilvēki,» paziņoja Matvijenko

15:46 Ukrainas parlamenta spīkers un prezidenta pienākumu izpildītājs Aleksandrs Turčinovs sestdien paziņoja, ka viņš neatzīst Krimas autonomās republikas premjerministru Sergeju Aksjonovu, kuru Krimas parlaments ceturtdien iecēla šajā amatā pēc prokrievisku kaujinieku iebrukuma Krimas parlamenta un valdības ēkās.

15:35 Pokrieviski noskaņoti protestētāji sestdien Ukrainas austrumu pilsētā Harkovā ielauzušies apgabala administrācijas ēkā un pie tās uzvilkuši Krievijas karogu.

Aptuveni 300 cilvēki centās iekļūt administrācijas ēkā, kur bija iebarikādējušies Eiromaidana aktīvisti.

Sadursmēs cieta vairāki desmiti cilvēku, konfliktējošās puses lika lietā akmeņus un trokšņa granātas, bija dzirdami vairāki šāvieni.

Pavisam mītiņā pret jauno prorietumniecisko Ukrainas valdību piedalījās ap 20 000 cilvēku.


15:10 Ukrainas robežsardze sestdien paziņoja, ka tās

štābu Krimas pilsētā Sevastopolē ir aplenkuši apmēram 300 prokrieviski bruņoti vīrieši, kas mēģina to ieņemt

pēc Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu pavēles. Robežsardze arī pavēstīja, ka šie bruņotie vīrieši ģērbušies «pilnos kaujas maskēšanās tērpos».


15:05 Francijas premjerministrs Žans Marks Ero sestdien paziņoja, ka Ukrainas teritoriālā integritāte ir «absolūti jāciena». Savukārt Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs aicinājis savu Krievijas kolēģi Sergeju Lavrovu mazināt eskalāciju Krimas pussalā, kur svarīgākos objektu savā kontrolē pārņēmuši Krievijas karavīri.

Lielbritānijas ārlietu ministram arī paredzēts svētdien doties uz Kijevu, lai risinātu sarunas ar jauno valdību.

14:40 Krievijas parlamenta augšpalātas spīkere Valentīna Matvijenko sestdien paziņoja, ka parlamentā tiek pieļauta iespēja ievest Krimā ierobežotu Krievijas karaspēka kontingentu, lai garantētu Krievijas Melnās flotes un tur esošo krievu drošību.

«Iespējams, šajā situācijā, vadoties pēc Krimas valdības lūguma, pat jāieved ierobežots mūsu spēku kontingents,

lai garantētu Melnās flotes un Krimas teritorijā dzīvojošo Krievijas pilsoņu drošību. Lēmums, protams, jāpieņem mūsu valsts prezidentam, virspavēlniekam. Taču šodien, ņemot vērā situāciju, nevar izslēgt pat šādu variantu. Mums ir jāaizsargā cilvēki,» paziņoja Matvijenko.

14:23 Prokrieviski noskaņoti protestētāji sestdien Ukrainas austrumu pilsētā Doņeckā no apgabala administrācijas ēkas norāvuši Ukrainas karogu un cenšas ēku ieņemt. Mastā pie ēkas mītiņotāji uzvilkuši Krievijas karogu.

14:17 Krievijas Ārlietu ministrija sestdien apsūdzējusi Kijevu, ka tā saasina spriedzi Krimā, «paužot satraukumu» par notikumu attīstību pussalā.

«Naktī uz 1.martu nezināmi bruņoti cilvēki, kas nosūtīti no Kijevas, mēģināja ieņemt Krimas Autonomās Republikas Iekšlietu ministrijas ēku. Provokācijas rezultātā ir cietušie. Pateicoties pašaizsardzības vienību izlēmīgai rīcībai, Iekšlietu ministrijas ēkas ieņemšanu izdevies novērst,» apgalvo ministrija.

Krimas vietējie mediji ziņo, ka naktī pie ēkas bijusi dzirdama šaušana, taču nekāda informācija par notikušo, tāpat kā par kādiem cietušajiem, netiek sniegta.

Tikmēr Krievijas Ārlietu ministrija ziņo: «Jaunākie notikumi apstiprina zināmo Kijevas politisko aprindu centienus destabilizēt situāciju pussalā.»

14:00 Krievijas Valsts dome sestdien vērsusies pie prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu spert soļus situācijas stabilizēšanai Krimā, paziņojis domes spīkers Sergejs Nariškins.

«Valsts domes padome deputātu vārdā pieņēmusi aicinājumu Krievijas Federācijas prezidentam, kurā deputāti lūdz prezidentu spert soļus situācijas stabilizēšanai Krimā un izmantot visas esošās iespējas Krimas iedzīvotāju aizsardzībai pret patvaļu un vardarbību,» žurnālistiem paziņoja Nariškins.

13:33 Krimas premjerministrs Sergejs Aksenovs atzinis, ka

pussalas svarīgāko objektu apsardzē iesaistīti Krievijas Melnās jūras flotes karavīri.

«Visi dienesti - Drošības dienests, Iekšlietu ministrija, prokuratūra - strādā ierastajā kārtībā. Visa situācija autonomijā tiek kontrolēta,» paziņoja Aksenovs.

«Nokārtota sadarbība ar Melnās jūras floti par svarīgo objektu apsardzi autonomijā. Strādā kopīgas grupas. Es esmu pārliecināts, ka viņi spēs izpildīt uzdevumus sabiedriskās kārtības aizsardzībai,» paziņoja Aksenovs.

13:11 Krievijas armijas karavīri sestdien ieņēmuši Kirovas militāro lidlauku Krimas pussalā un mēģina savā kontrolē pārņemt vienu no Ukrainas gaisa spēku zenītraķešu komandpunktiem pie Eipatorijas pilsētas, ziņo avoti armijā.

Aptuveni 20 karavīri ap plkst.12 iebraukuši aizsargātā komandpunkta teritorijā un cenšas to ieņemt.

Sarunu laikā ar komandpunkta priekšnieku viņi paziņojuši, ka viņiem nevajag ieročus, bet gan kontroli pār komandpunktu.

«Šobrīd notiek sarunas. Armijas daļā neviens nešaubās, ka tie ir Krievijas bruņoto spēku karavīri,» sacīja avots.

Pie armijas daļas krievu karavīri ieradušies piektdienas vakarā un izvietojušies atstatus.

Tajā pat laikā Kirovas militārajā lidlaukā iebraukušas vairāk nekā desmit smagās mašīnas ar karavīriem un pārņēmuši to savā kontrolē.

11:36 Ukrainas aizsardzības ministra pienākumu izpildītājs Igors Teņjuhs sestdien paziņoja, ka Krievija savus bruņotos spēkus Krimā palielinājusi par 6000 karavīru, kas ir rupjš ar Krieviju noslēgto līgumu pārkāpums. Ministrs valdības sēdē paziņoja, ka

Krievija sākusi sūtīt šos papildspēkus piektdien «bez brīdinājuma vai Ukrainas atļaujas, neievērojot valsts robežas nepārkāpšanas principu».

11:21 Ar automātiem bruņoti armijas formas tērpti cilvēki sestdienas rītā ieņēmuši visas ielas ap ministru kabinetu un parlamentu Krimas pilsētā Simferopolē.

Bruņotajiem cilvēkiem formas tērpi ir bez atpazīšanas zīmēm, sejas segtas maskām.

Viņi pilnībā kontrolē ielas ap ministru kabinetu un parlamentu.

Parlamenta priekšā izveidotas divas aizsardzības pozīcijas ar ložmetējiem.

Tajā pat laikā militārpersonas netraucē iedzīvotāju transporta kustībai. Krimas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki Simferopolē nav redzami, izņemot autoinspektorus.

11:00 Ukrainas premjerministrs Arsenijs Jaceņuks pirms tam sestdien novērtēja pašreizējo Krievijas militārpersonu klātbūtni Krimā kā neadekvātu un pieprasīja, lai Krievijas bruņotie spēki Krimā atgrieztos to pastāvīgās dislokācijas vietās.

Jaceņuks arī paziņoja, ka Ukraina nepadosies Krievijas provokācijām Krimā un nereaģēs uz tām ar spēka metodēm.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs un prezidenta pienākumu izpildītājs Aleksandrs Turčinovs piektdienas vakarā paziņoja, ka Krievija ir sākusi militāro agresiju pret Ukrainu.

«Krievija ir sākusi neslēptu agresiju pret Ukrainu, uzdodot to par mācībām. Krievijas Federācija ir ievedusi karaspēku Krimā un ir ne tikai ieņēmusi Krimas parlamentu un Ministru padomi, bet arī mēģina pārņemt savā kontrolē komunikāciju objektus un karaspēka dislokācijas vietas,» sacīja Turčinovs televīzijas uzrunā tautai.

«Viņi mūs provocē uz bruņotu konfliktu. Pēc mūsu izlūkošanas datiem, viņi noslīpē scenāriju, kurš ir pilnīgi analoģisks Abhāzijas [scenārijam], kad izprovocējot konfliktu, viņi sāka teritoriju aneksiju,»

teica Turčinovs.

Komentāri (2492)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu