Krievijas ultimātam Krimā nav pakļāvusies neviena armijas daļa (51)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Neviena Ukrainas bruņoto spēku armijas daļa, neviens garnizons vai karakuģis nav pakļāvies Krievijas karavīru ultimātam nolikt ieročus un zvērēt uzticību pašpasludinātajai «Krimas valdībai». Par to paziņojusi Ukrainas jūras spēku pavēlniecība, vēsta radio «Brīvība».

Atskaitot bijušā Ukrainas jūras spēku komandiera Denisa Berezovska nodevību, neviens cits Ukrainas karavīru dezertēšanas gadījums Krimā nav konstatēts.

Naktī uz otrdienu nav notikuši triecieni un uzbrukumi armijas daļām, kaut arī situācija ap tām saglabājas saspringta, paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Krimas pārstāvniecības mediju centra priekšnieks Vladislavs Seļezņovs.

Palielinājies prokrievisko aktīvistu skaits

Pie Ukrainas jūras spēku štāba Sevastopolē un krasta apsardzes štāba Simferopolē ir palielinājies prokrievisko aktīvistu un «pašaizsardzības» vienību biedru skaits. Krievijas puse skaidro, ka nopietni bruņoto cilvēku grupas bez pazīšanas zīmēm, kas kopš piektdienas Krimā izvietotas ap visiem stratēģiski svarīgajiem objektiem, ir «stihiski radušās Krimas iedzīvotāju pašaizsardzības vienības». Par to, ka tie patiesībā ir Krievijas karavīri, nav nekādu šaubu. Šādu pārliecību arī pauž augstākās Ukrainas amatpersonas un Rietumu valdības, notikušo dēvējot par Krievijas militāru intervenci Ukrainā.

Saņemti ziņojumi, ka Strēļu līča apkaimē, Sevastopolē, kur ir dislocēti karakuģi «Slavutič» un «Ternopiļ», kā arī īpašo jūras operāciju vienība, ieradušies divi autobusi ar bruņotiem cilvēkiem. Informācija par šiem procesiem tiek precizēta, sacīja Seļezņovs. Līci joprojām bloķē Krievijas kuģi.

Izvirza ultimātu

Krievijas Melnās jūras flotes komandieris Aleksandrs Vitko pirmdien izvirzījis ultimātu Ukrainas bruņoto spēku vienībām Krimā, pieprasot līdz otrdienas plkst. 5 nolikt ieročus, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministriju, pirmdienas vakarā vēstīja ziņu aģentūra «Interfax Ukraina».

Pretējā gadījumā Krievijas vienības sākšot «īstu triecienuzbrukumu» Ukrainas bruņoto spēku vienībām visā Krimā, draudējis Vitko.

Tiesa gan, dažas stundas vēlāk, kad «Interfax Ukraina» ziņa jau bija izskanējusi visos lielākajos pasaules medijos, izraisot plašu rezonansi, Krievijas ziņu aģentūra «Interfax», atsaucoties uz amatpersonu Krievijas Melnās jūras flotē, paziņoja, ka Maskava noliedz ziņas par ultimātu.

Šīs ziņas ir «pilnīgas muļķības», «Interfax» norādījis anonīmais avots.

Savukārt citi mediji, arī Krievijas neatkarīgā telekanāla «Doždj» korespondents, vēlāk ziņoja, ka bruņotajos spēkos Sevastopolē pret ziņu par ultimātu izturas nopietni.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu