Ukrainas iekšlietu ministrs: Harkovā notiek pretterorisma operācija (63)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas austrumu pilsētā Harkovā notiek pretterorisma operācija, tāpēc pilsētas centrs ir slēgts un nedarbojas Harkovas metro stacijas, otrdien paziņoja Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs.

«Harkova. Ir sākusies pretterorisma operācija. Pilsētas centrs ir slēgts. Metro stacijas arī. Neuztraucieties. Pabeigsim - atvērsim,» ministrs ierakstīja savā sociālā tīkla «Facebook» lapā.

Avakovs vēlāk piebilda, ka Harkovas apgabala administrācijas ēka ir

atkal atbrīvota no promaskaviskajiem separātistiem, kas naktī to bija aizdedzinājuši un ieņēmuši, un ir aizturēti apmēram 70 separātistu.

Ministrs precizēja, ka šī operācija tika veikta, nelietojot šaujamieročus.

Ukrainas Iekšlietu ministrijas preses dienests paziņoja, ka aizturētie «tiek turēti aizdomās par prettiesiskām darbībām, kas saistītas ar separātismu, par masveida nekārtību organizēšanu, kaitējuma nodarīšanu cilvēku veselībai un vairāku citu [Kriminālkodeksa] pantu pārkāpšanu».

Ukrainas Augstākās padomes (parlamenta) spīkers un prezidenta pienākumu izpildītājs Aleksandrs Turčinovs pirmdien paziņoja, ka tiks veikti pretterorisma pasākumi pret separātistiem, kas ar ieročiem rokās sagrābuši administratīvās ēkas Luganskas, Doņeckas un Harkovas apgabalā.

Jau vēstīts, ka vairāki desmiti promaskavisko protestētāju, kas bija iekļuvuši Harkovas apgabala administrācijas ēkā, pirmdienas vakarā pasludināja sevi par «alternatīviem deputātiem» un proklamēja «Harkovas tautas republiku», ziņoja vietējā aģentūra «Status Quo». Šie protestētāji gan otrdienas naktī tika padzīti no šīs ēkas.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu