Ukrainas Ārlietu ministrija: ir sākta Ženēvas vienošanās izpilde (21)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas valdība veic sākotnējos pasākumus, lai mazinātu situācijas saspīlējumu valsts austrumu apgabalos un īstenotu Ženēvā notikušajās četrpusējās sarunās starp Ukrainu, Krieviju, ASV un Eiropas Savienību panākto vienošanos, sestdien paziņoja Ukrainas Ārlietu ministrija.

Ministrija uzsvēra, ka ir apturēta militāro spēku operācijas valsts austrumos aktīvā fāze.

Tāpat Ukrainas valdība ārkārtas sanāksmē ir pieņēmusi rīkojumu «par konstitūcijas grozījumu valsts varas decentralizācijas apspriešanai».

«Šajā dokumentā ministriem, citu centrālo izpildvaras orgānu, apgabalu vadītājiem, Kijevas pilsētas valsts administrācijai dots rīkojums līdz 2014.gada 1.oktobrim organizēt un nodrošināt apspriešanu par atbilstošiem konstitūcijas grozījumiem, piesaistot vietējo pašvaldību orgānus, to asociācijas, sabiedrības, zinātnes un lietišķās aprindas,» klāstīts ministrijas paziņojumā.

Ukrainas Ārlietu ministrija atgādina, ka jau 1.aprīlī valdība apstiprināja pašvaldību un teritoriālo varas organizāciju reformēšanu, kuras pamata ideja ir varas decentralizācija valstī, ievērojama teritoriālo kopienu pilnvaru paplašināšana, pārvaldes sistēmas maiņa apgabalu un rajonu līmenī.

Valdība arī esot sagatavojusi likumprojektu par masu nekārtību valsts austrumos dalībnieku amnestiju, kas tiks attiecināta uz tiem protestētājiem, kas noliks ieročus un atbrīvos ieņemtās administratīvās ēkas, bet neattieksies uz personām, kas tiek turētas aizdomās par smagu noziegumu pastrādāšanu.

Tāpat tiek vēstīts, ka Ukrainas iekšlietu ministrija un Ukrainas Drošības dienests turpina īstenot aktīvo kampaņu par nelegālo ieroču izņemšanu iedzīvotājiem.

«Ukraina aicina visas Ženēvas vienošanās puses pielikt maksimālus pūliņus, lai mazinātu saspīlējumu Ukrainas austrumos,» uzsvērts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu