Īrijā tiesā neapdomīgu kara priekšmetu kolekcionāru no Latvijas (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kādam Otrā pasaules kara piemiņlietu kolekcionāram Īrijas tiesa piespriedusi četru mēnešu nosacītu sodu. Tiesas priekšā Latvijas valstspiederīgais nonācis par vācu armijas pistoles stobra iegādāšanos eBay, raksta «Baltic Ireland».

Tiesnesis lietas izskatīšanas laikā paudis bažas par to, kas varētu būt noticis, ja tas «nonāktu nepareizajās rokās».

Latvijas valstspiederīgais Stanislavs Manahovs (38) iegādājās antīko «Walther P38» revolvera stobru eBay, un tas no ASV pa pastu tika piegādāts viņam mājās. Savukārt pasta darbinieki par to paziņoja Īrijas policijai. Likumsargi veica Manahova mājokļa pārmeklēšanu un atrada pistoles stobru pagrabstāva autostāvvietā. Nekādi citi ieroči netika atrasti un policijas pārstāvji tiesā apliecināja, ka apsūdzētā rīcībā nav saskatāmi nekādi noziedzīgi nodomi.

Dublinas apgabala tiesa uzklausīja, ka Manahova vectēvi kara laikā bija karojuši vācu un krievu armijā un stobru bija paredzēts pievienot viņa ģimenei piederošajai kolekcijai. Kolekcionēšana bija vīrieša hobijs, un viņš «naivi» domājis, ka viņam nav vajadzīga ieroča uzglabāšanas atļauja.

Manahova advokāts paskaidroja, ka viņa klients parasti nekolekcionē ieročus, bet citas lietas, tostarp ķiveres un formas tērpus. Lielākā daļa vīrieša kolekcijas atrodas mājās, Latvijā. Pēdējos dzīves gados tēvs pārdevis daļu kolekcijas, bet kopš viņa nāves apsūdzētais mēģina to atjaunot. Viņa nodoms bijis pistoles stobru šeit nodot ekspertiem novērtēšanai un pēc tam nosūtīt uz Latviju.

Dublinā dzīvojošais Stanislavs Manahovs tika atzīts par vainīgu nelikumīgā pistoles stobra uzglabāšanā mājās bez ieroča turēšanas atļaujas.

Tiesnesis norādīja, ka «šāda veida ierocis, ja tas nonāktu nepareizajās rokās, var izraisīt visādas problēmas». Viņš piesprieda Manahovam četru mēnešu cietumsodu, atliekot to uz gadu, kā arī pistoles stobra konfiskāciju, nododot to valstij.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu