Šoigu: Krievijas militārās mācības - atbilde Ukrainas rīcībai (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija ceturtdien sākusi militāras mācības rajonos pie Ukrainas robežas, atbildot uz Ukrainas bruņoto spēku aktivizēto pretterorisma operāciju Ukrainas dienvidaustrumos, paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

«No šodienas rajonos pie Ukrainas robežas ir sākušās Dienvidu kara apgabala un Rietumu kara apgabala vispārējo bruņoto spēku apvienību bataljonu taktisko grupu mācības. Bruņotie spēki praktizē maršu veikšanu savā gaitā un izvēršanos paredzēto uzdevumu izpildei,» Šoigu paziņoja pirms Aizsardzības ministrijas kolēģijas sēdes sākuma.

Viņš piebilda, ka šo mācību gaitā «aviācija veiks lidojumus darbību praktizēšanai valsts robežas tuvumā».

Šoigu sacīja, ka spēka lietošana Ukrainas dienvidaustrumos izraisa Krievijas satraukumu, un apgalvoja, ka tā notiek pret «mierīgajiem iedzīvotājiem».

«Spēki ir redzami nevienlīdzīgi. Atļauja lietot ieročus pret savas valsts mierīgajiem iedzīvotājiem jau ir dota. Ja šodien šo militāro mašinēriju neapturēs, tad tas novedīs pie liela bojāgājušo un ievainoto skaita. Situācijas normalizēšanu ap Ukrainu neveicina arī izsludinātās NATO spēku mācības Polijas un Baltijas valstu teritorijā,» apgalvoja Šoigu.

«Mēs esam spiesti reaģēt uz šādu situācijas attīstību,» paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs.

Šoigu sacīja, ka spēka struktūru operācijā Ukrainas dienvidaustrumos darbojas Ukrainas bruņoto spēku grupējums ar vairāk nekā 1000 cilvēkiem, kas pilnībā apbruņoti ar automātiskajiem ieročiem. Operācijā iesaistīti apmēram 160 tanku, vairāk nekā 230 bruņutransportieru, vismaz 150 lielgabalu un mīnmetēju, kā arī liels daudzums aviācijas.

«Situācija Ukrainā rada nopietnas bažas. No 22.aprīļa jaunā Ukrainas vadība ir sākusi tā saukto operācijas aktīvo fāzi pie Ukrainas dienvidaustrumu robežām. Jau ir cilvēku upuri,» sacīja Šoigu.

Viņš apgalvoja, ka operācijā «pret mierīgajiem iedzīvotājiem darbojas Nacionālās gvardes vienības, kā arī »Labējā sektora» ekstrēmistu bataljoni »Harkiv» un «Slabožaņec», un ir uzsākta bataljona «Donbass» veidošana».

Šoigu arī apgalvoja, ka «mierīgo iedzīvotāju protestu apspiešanu īsteno uz Doņecku un Lugansku nosūtīti Ukrainas Drošības dienesta un Iekšlietu ministrijas specvienību karavīri».

«Pie Krievijas robežas darbojas motorizētās manevrēšanas grupas, kas paredzētas diversiju darbības veikšanai. No bruņotajiem spēkiem operācijās piedalās 17.tanku brigāde un 24.mehanizētā brigāde, kas pārdislocētas no Ukrainas rietumiem,» sacīja Šoigu.

«Pēc mūsu datiem, iesaistītajā bruņoto spēku grupējumā ir vairāk nekā 11 tūkstoši cilvēku, kas pilnībā apbruņoti ar automātiskajiem ieročiem. Operācijā iesaistīti apmēram 160 tanku, vairāk nekā 230 bruņutransportieru, vismaz 150 lielgabalu un mīnmetēju, un liels daudzums aviācijas,» sacīja Šoigu.

Runājot par tā sauktajām «pašaizsardzības vienībām», kuras Ukrainas austrumos izveidojuši prokremliskie separātisti, Šoigu sacīja, ka šajās vienībās esot nedaudz vairāk kā 2000 cilvēku, apmēram 100 automātisko ieroču, kas galvenokārt sagrābti milicijas un Ukrainas Drošības dienesta rajonu nodaļās, kā arī daži desmiti gludstobra medību ieroču.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu