Krievija sāk Melnās jūras flotes Krimā pastiprināšanu (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija trešdien paziņoja, ka ir sākusi paplašināt un modernizēt savu Melnās jūras floti, kas bāzēta martā anektētajā Ukrainas Krimas pussalā, aprīkojot to ar jauniem kuģiem un zemūdenēm.

«Šodien mēs esam sākuši veidot spēcīgu Melnās jūras floti ar pilnībā atšķirīgu aviāciju, piekrastes raķetēm un artilērijas spēkiem un jūras kājniekiem,» trešdien paziņojumā dienošajiem norādīja Melnās jūras flotes komandieris Aleksandrs Vitko.

«Mēs gatavojam bāzes un komandas, kas dienēs uz jauniem kuģiem un zemūdenēm,» viņš piebilda.

Vitko stāstīja, ka flotes modernizācija «liek pamatu flotes nākotnei gan īstermiņā, gan tālākā nākotnē raugoties».

Atbilstoši līgumam ar Ukrainu arī pirms Krimas aneksijas martā Krievijas Melnās jūras flotei bija bāze pussalas ostas pilsētā Sevastopolē.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien sanāksmē ar Drošības padomes locekļiem paziņoja, ka Krievija pastiprinās savu aizsardzību, lai stātos pretī «lienošajai» NATO ietekmei valsts robežu tuvumā.

«Ir pilnībā un strauji jāīsteno visi valsts aizsardzības pasākumi, ieskaitot, protams, Krimu un Sevastopoli, kur mums faktiski no nekā ir jāizveido militārā infrastruktūra,» viņš teica.

Putins šogad 9.maijā, atzīmējot Uzvaras dienu, apmeklēja jūras spēku parādi Sevastopolē, kad tūkstošiem cilvēku pulcējās ostā, lai skatītos militāro kuģu parādi.

Krievija šomēnes paziņoja plānus līdz 2030.gadam attīstīt Sevastopoli, tostarp uzbūvēt spēkstaciju, lai samazinātu atkarību no Ukrainas elektrības.

Tāpat tika paziņots par ambicioziem plāniem uzbūvēt tiltu, kas Krimu savienotu ar Krievijas dienvidiem.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu