Izraēla pagarina pamieru Gazas konfliktā par 24 stundām (31)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Izraēla pagarina pamieru konfliktā ar Gazas joslu par vēl 24 stundām līdz svētdienas vakaram, pavēstīja valdības amatpersona.

Izraēlas ministru kabinets sestdien vakarā vienojies pagarināt pārtraukumu karadarbībā «līdz svētdienas pusnaktij» atbilstoši ANO aicinājumam, pavēstīja amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Izraēla tomēr norādījusi, ka tā turpinās operācijas pret tuneļiem, kurus «Hamas» kaujinieki izmanto pamiera laikā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Gazas joslā valdošā palestīniešu kustība «Hamas» Izraēlas piedāvāto pamieru noraidījusi, sakot, ka vispirms no Gazas joslas ir jāatvelk izraēliešu tanki.

»Humānai ugunspārtraukšanai nav jēgas, ja Izraēlas tanki netiek atvilkti no Gazas joslas un ja iedzīvotāji nespēj atgriezties savās mājās, un ja «ātrās palīdzības» automašīnas nespēj brīvi pārvadāt cilvēkus pa Gazas teritoriju,» sacīja «Hamas» preses pārstāvis Favzi Barhums.

«Hamas» apsūdz Izraēlu, ka tā iepriekšējos pamierus izmantojusi, lai sagatavotu jaunus uzbrukumus, un norāda, ka jau sestdienas pamiera laikā Izraēla to pārkāpusi.

Izraēlas uzbrukumā Gazas joslai nogalināti 1033 palestīnieši, pārsvarā mierīgie iedzīvotāji, bet 5900 ievainoti. Izraēlas pusē konflikta gaitā dzīvību zaudējuši 43 karavīri un 3 civilisti.

Pamiera laikā sestdien palestīniešu ārkārtas situāciju dienesti atrada vairāk nekā 100 bojāgājušo Izraēlas armijas sagrauto māju drupās. Līdz ar to zināmais bojāgājušo palestīniešu skaits Izraēlas militārajā operācijā pieauga līdz vairāk nekā 1000.

Operācijas gaitā arī gājuši bojā 40 Izraēlas karavīri un trīs civiliedzīvotāji Izraēlā. Divi no šiem civiliedzīvotājiem, kas gājuši bojā kaujinieku raidītu raķešu triecienos, bija izraēlieši, bet trešais - Taizemes pilsonis.

Cilvēktiesību organizācijas lēš, ka apmēram 80% nogalināto palestīniešu bija civiliedzīvotāji. ANO bērnu fonds UNICEF piektdien paziņoja, ka šajā konfliktā nogalināti 192 bērni.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu