Britu parlamentārieši aicina NATO gatavoties Krievijas militārajiem draudiem (34)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO ir slikti sagatavota Krievijas uzbrukumam, kas tiktu vērsts pret kādu alianses dalībvalsti, brīdina Lielbritānijas parlamenta apakšpalātas Kopienu palātas Aizsardzības komiteja. Par šo brīdinājumu ceturtdien ziņoja britu raidsabiedrība BBC.

Komiteja savā pārskatā uzsver, ka Ukrainā notiekošais konflikts parādījis «nopietnas nepilnības» NATO gatavībā pretoties draudiem un ka ir nepieciešama «radikāla reforma».

Britu parlamentārieši uzskata, ka konvencionāla uzbrukuma risks vēl arvien ir zems, tomēr ir iespējami citu veidu uzbrukumi, piemēram, kiberuzbrukums un neregulāru kaujinieku formējumu izmantošana.

NATO oficiāla pārstāve paziņoja, ka alianse izvērtēs šo pārskatu.

Komiteja ierosināja veikt vairākas izmaiņas, tostarp nodibināt pastāvīgu NATO spēku un militārā aprīkojuma klātbūtni Baltijas valstīs, papildināt NATO līguma 5. pantu par kolektīvo aizsardzību ar nekonvencionāliem uzbrukumiem, ievērojami uzlabot esošos ātrās reaģēšanas spēkus un veikt plaša mēroga mācības ar visu alianses dalībvalstu militāro un politisko līderu piedalīšanos.

Britu parlamentārieši arī brīdināja, ka NATO «var nebūt kolektīvas politiskās gribas veikt saskaņotu rīcību uzbrukuma novēršanai» un sabiedriskā doma alianses valstīs var neatbalstīt militāra spēka lietošanu atbilstoši 5. pantam konfrontācijā ar Krieviju.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu