HAMAS spārns aicina aviokompānijas drošības dēļ nelidot uz Telavivu (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Gazas joslā valdošās palestīniešu islāmistu kustības HAMAS militārais spārns «Izedīna al Kasama brigādes» trešdien aicināja ārvalstu aviokompānijas drošības apsvērumu dēļ nelidot uz Telavivas Ben Guriona lidostu Izraēlā.

Brīdinājums ir spēkā no pulksten sešiem ceturtdienas rītā pēc vietējā laika, kas vienāds ar Latvijas laiku.

«Mēs brīdinām starptautiskās aviokompānijas un mudinām tās pārtraukt lidojumus uz Ben Guriona lidostu no pulksten sešiem ceturtdien,» televīzijā sacīja Izedīna al Kasama brigāžu pārstāvis Abu Obeida.

Viņš arī teica, ka HAMAS atsakās no ieceres vienoties par ilgstošu pamieru ar Izraēlu un atsauc savus pārstāvjus no sarunām Kairā. Pirms tam savus pārstāvjus no Kairas sarunām atsauca Izraēla, jo HAMAS, pārkāpjot pamieru, raidīja uz Izraēlu raķetes.

Pagājušajā mēnesī vairākas ārvalstu aviokompānijas uz laiku pārtrauca reisus uz Telavivas Ben Guriona lidostu pēc tam, kad tās tuvumā nokrita no Gazas joslas raidīta raķete.

«Hamas» pārtrauc sarunas par pamieru

Palestīniešu islāmistu grupējuma «Hamas» militārais spārns trešdien paziņojis, ka pārtrauc dalību ar Ēģiptes starpniecību organizētajās sarunās par pamieru ar Izraēlu.

«Mēs aicinām palestīniešu delegāciju nekavējoties atstāt Kairu un atgriezties,» pavēstīja «Ezedina ak Kasama brigāžu» pārstāvis Abu Obeida, uzstājoties «Hamas» kontrolētajā televīzijas kanālā «Al Aqsa».

Vienlaikus viņš brīdināja starptautiskās lidsabiedrības atturēties no lidojumiem uz Telavivas Ben Guriona lidostu, sākot no ceturtdienas plkst.6.00 pēc Latvijas laika.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu