Taizemes puča līderis izraudzīts par premjerministru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taizemē valdošās huntas ieceltā Nacionālā asambleja (parlaments) ceturtdien izraudzījās par premjerministru maijā notikušā puča līderi un huntas vadītāju ģenerāli Prajutu Čanoču.

60 gadus vecā Prajuta Čanočas kandidatūru atbalstīja 191 no 197 parlamenta deputātiem. Trīs deputāti atturējās, un vēl trīs nebija klāt balsojumā.

Prajuts Čanoča bija armijas vadītājs, kad viņa vadītajā pučā 22.maijā tika gāzta civilā valdība. Tas notika pēc vairākus mēnešus ilgas vardarbīgas politiskas konfrontācijas starp premjerministres Jinglukas Šinavatras valdību un opozīcijas partijām.

Jingluka Šinavatra, kas bija pirmā sieviete Taizemes premjerministra amatā, tika atcelta no tā jau 7.maijā ar Konstitucionālās tiesas lēmumu. Jinglukas brālis Thaksins Šinavatra zaudēja premjera amatu valsts apvērsumā 2006.gadā un vēlāk aizbēga no Taizemes, lai netiktu ieslodzīts cietumā par korupciju.

Ir gaidāms, ka jaunais premjers drīz sastādīs valdību.

Taizemes armija ir paziņojusi, ka 2015.gada beigās sarīkos parlamenta vēlēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu