Indijas Keralas štats plāno aizliegt alkohola tirdzniecību (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas dienvidu štatā Keralā, kas ir tūristu visvairāk apmeklētais štats Indijā, varas iestādes ir paziņojušas par plāniem aizliegt alkohola tirdzniecību un patērēšanu, piektdien vēstīja britu raidsabiedrība BBC.

Plānotā aizlieguma mērķis ir atrisināt dzeršanas problēmu, jo Keralā ir augstākais alkohola patēriņa līmenis Indijā - vairāk nekā astoņi litri uz cilvēku gadā. Ārsti un atturības aktīvisti vaino augsto alkohola patēriņu satiksmes negadījumos un laulību šķiršanās un uzsver, ka slimnīcas ir pilnas ar pacientiem, kuru slimības ir saistītas ar alkoholu.

Indijas Kongresa partijas vadītā Keralas valdība plāno ieviest šo aizliegumu pakāpeniski 10 gadu laikā, paziņoja štata galvenais ministrs Ūmmens Čandijs.

Tuvāko mēnešu laikā ir paredzēts slēgt 730 bārus, kuros tiek pārdots alkohols, un aizliegt alkohola tirdzniecību svētdienās. Pašlaik Keralā alkohola tirdzniecība ir aizliegta katra mēneša pirmajā dienā.

No nākamā gada alkoholisko dzērienu pasniegšana būs atļauta tikai luksusa viesnīcās. Štata alkohola monopolam piederošie 338 dzērienu veikali tiks pakāpeniski slēgti - pa 10% katru gadu.

Uzņēmumi ir satraukti, ka plānotais aizliegums var kaitēt Keralas tūrisma industrijai. Nav arī zināms, kā štata valdība plāno kompensēt alkohola tirdzniecībā gūtās peļņas zudumu. Tiek lēsts, ka alkohola tirdzniecība nodrošina vairāk nekā 20% no Keralas ikgadējā budžeta ieņēmumiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu