Ukrainā pamatīgas sadursmes pie Novoazovskas (90)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrumukrainā otrdien izcēlušās sadursmes pie Novoazovskas, netālu no Krievijas robežas.

Aģentūras AFP žurnālists ziņo, ka netālu no Novoazovskas redzējis paceļamies gaisā biezus dūmus, un bēgošie iedzīvotāji stāstījuši, ka piekrastes pilsēta tiek apšaudīta.

Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome paziņojusi, ka par sadursmēm atbildīga Krievija, kas mēģina izveidot «jaunu fronti» šajā konfliktā.

Padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko apstiprināja, ka Krievijas algotņi turpina apšaudīt Novoazovsku un pilsētā aizdegusies slimnīca.

Pirmdien Kijeva ziņoja, ka šajā rajonā no Krievijas Ukrainas teritorijā iebraukusi vairāku desmitu bruņumašīnu un tanku kolonna, bet drošības spēkiem to izdevies apturēt.

Daļa kolonnas mēģināja doties Mariupoles virzienā.

Mariupole kopš aprīļa atradās krievu algotņu bandu un to vietējo līdzskrējēju, pašpasludinātās tā dēvētās Doņeckas tautas republikas kaujinieku kontrolē, taču 13.jūnijā to atbrīvoja Ukrainas armija un Iekšlietu ministrijas bataljons «Azov». Kopš jūnija Mariupole arī pasludināta par Doņeckas apgabala pagaidu galvaspilsētu.

Ukrainas Doņeckas reģiona Azovas jūras piekrastes rajons mēnešiem ilgi bijis ļoti mierīgs, salīdzinot ar pārējo Austrumukrainu. Tomēr pēdējās dienās situācija šajā apgabalā saasinājusies.

Komentāri (90)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu