Ukrainas spēki turpina uzbrukt Krievijas karavīriem Doņeckas apgabala dienvidos (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas bruņoto spēku bataljons «Azova» turpina uzbrukt Krievijas armijas mehanizētās kolonnas atliekām Doņeckas apgabala dienvidos esošajā Novoazovskas rajonā, otrdienas vakarā paziņoja pretterorisma operācijas preses centrs.

«Mehanizētās kolonnas, kuru vakar (pirmdien) sakāva Ukrainas Bruņotie spēki, atliekas nevis atgriezās Krievijā, bet (otrdienas) nakts laikā ieņēma pozīcijas pie [Novoazovskas rajona] Markinas, Ščerbakas un Holodnojes ciemiem un no turienes apšauda pretterorisma spēku pozīcijas, lietojot tankus un haubices. Bataljona «Azova» karavīri turpina uzbrukumu. Informācija tiek precizēta,» teikts preses centra paziņojumā.

Ukrainas spēki arī turpina atbrīvot no teroristiem Luganskas apgabala Illirijas, Malonikolajevkas un Rodakovas ciemus. Otrdien visu dienu notika kauja par Luganskas apgabala Novosvetlovkas ciematu, un Ukrainas bruņotie spēki atvairīja uzbrukumu savām pozīcijām pie Luganskas apgabala Adrianopoles ciema, informēja pretterorisma operācijas preses centrs.

Pretterorisma operācijas spēki cenšas izolēt krīzes rajonu pie valsts robežas, lai neļautu diversantu un izlūku grupām izkļūt no tā, un pakāpeniski sašaurina izolācijas loku, teikts preses centra paziņojumā.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko otrdienas vakarā Ukrainas televīzijas 5.kanālā noliedza, ka Krievijas bruņotie spēki esot iebrukuši Ukrainas teritorijā pie Novoazovskas pilsētas Doņeckas apgabala dienvidos.

Arī Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes informatīvi analītiskā centra preses sekretārs Andrejs Lisenko noliedza informāciju, ka Krievijas militārās tehnikas kolonna esot iebrukusi Ukrainas teritorijā no Krievijas pilsētas Taganrogas. «Kolonna no Taganrogas [..] nav fiksēta, informācija neatbilst patiesībai,» Lisenko otrdienas vakarā paziņoja telekanālā ICTV.

Lisenko gan apstiprināja, ka pie Rostovas apgabala Gukovas pilsētas ir koncentrēta Krievijas militārā tehnika.

Ukrainas žurnālists Romans Bočkala otrdien bija paziņojis sociālajā tīklā «Facebook», ka Ukrainas teritorijā no Taganrogas puses iebrukuši 30 tanki, vieglā bruņutehnika un karavīri. Viņš apgalvoja, ka šī Krievijas militārās tehnikas kolonna iebraukusi astoņus kilometrus Ukrainas teritorijā un kontrolē sešus pierobežas ciemus, tai skaitā Novoazovskas rajona Markinas, Ščerbakas un Rozas Luksemburgas ciemus.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu