Avoti: Mogerīni labas izredzes kļūt par ES augsto ārlietu pārstāvi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas ārlietu ministrei Federikai Mogerīni ir labas izredzes kļūt par nākamo Eiropas Savienības (ES) augsto ārlietu pārstāvi, trešdien apliecināja vairāki Eiropas avoti.

«Vējš pavisam droši pūš šajā virzienā,» trīs dienas pirms gaidāmā samita, kurā tiks lemts par augstākajiem bloka amatiem, ziņu aģentūrai AFP apliecināja Eiropas avots.

ES 28 dalībvalstu līderi tiksies sestdien Briselē, lai lemtu par to, kas aizstās Ketrinu Eštoni ES augstā ārlietu pārstāvja amatā - vienā no iekārojamākajiem posteņiem savienības hierarhijas augšgalā.

Šis būs jau otrais mēģinājums apstiprināt kandidātu šajā amatā. Samitā jūlijā to neizdevās panākt iebildumu dēļ, kas Austrumeiropas dalībvalstīm bija pret Mogerīni. Austrumeiropieši Mogerīni pārmeta trūcīgo pieredzi un pārākāk draudzīgās attiecības ar Maskavu.

Tomēr, pateicoties uzmanīgajai Itālijas premjerministra Mateo Renci lobēšanai, opozīcija taga šķiet mazinājusies.

Cita perspektīva kandidāte uz augsto amatu ir ES humānās palīdzības komisāre Kristalīna Georgijeva. Tomēr visas puses tagad ir vienojušās, ka šajā amatā ir jābūt sociālistu nometnes pārstāvim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu