EDSO apspriedīs situāciju Ukrainā (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijass (EDSO) dalībvalstu pārstāvji ceturtdien Vīnē apspriedīs situāciju Ukrainā saistībā ar ziņām, ka kaujās pret Ukrainas bruņotajiem spēkiem separātistu pusē iesaistījušies Krievijas karavīri.

«Krievijas pārkāpumi Ukrainā būs galvenais darba kārtības jautājums EDSO delegāciju ārkārtas sanāksmē.. šodien Vīnē,» teikts ASV misijas EDSO kontā mikroblogu vietnē «Twitter».

Ukraina ir paziņojusi, ka Krievijas armija ir šķērsojusi valsts robežu un atbalsta prokrievisko separātistu uzbrukumus Ukrainas spēkiem Austrumukrainā, lai novirzītu Ukrainas spēkus no to aplenktajām Doņeckas un Luganskas pilsētām, kur tie pēdējā laikā ir guvuši militārus panākumus kaujās pret separātistiem.

ASV Valsts departaments paziņojis, ka Krievija veic tiešu pretuzbrukumu Ukrainas spēkiem Doņeckas un Luganskas apgabalos. Arī Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts norādījis, ka Ukrainas austrumos notiek karš starp Ukrainas un Krievijas regulārajām armijām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu