Sīrijas kaujinieku grupējumi sagūsta 43 ANO miera uzturētājus (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas bruņotie kaujinieku grupējumi, no kuriem daži ir saistīti ar «Al Qaeda», ceturtdien sagūstīja 43 ANO miera uzturētājus Golanas augstieņu Sīrijas pusē un aplenca vēl 81 miera uzturētāju, paziņoja ANO.

43 ANO miera uzturētāji no Fidži bija spiesti nodot ieročus un tika saņemti par ķīlniekiem pie Kuneitras robežpārejas punkta. 81 aplenktais miera uzturētājs no Filipīnām tomēr atteicās atbruņoties, paziņoja Filipīnu Aizsardzības ministrija.

Filipīnas paziņoja, ka notiekošo konfrontāciju mēģina mierīgi atrisināt ANO amatpersonas.

Fidži armijas vadītājs Mosese Tikoitoga paziņoja, ka sagūstītie miera uzturētāji ir drošībā, bet aicināja Fidži tautu lūgt Dievu, lai viņi tiktu atbrīvoti neskarti.

Sīrijas nemiernieki, tostarp «Al Qaeda» filiāles «Nusras fronte» kaujinieki, trešdien ieņēma Kuneitras robežpārejas punktu, izraisot apšaudi ar Izraēlas armiju. Kuneitrā ir vienīgais robežpārejas punkts starp Golanas augstieņu Sīrijas kontrolēto pusi un Izraēlas kontrolēto pusi.

ANO Drošības padome nosodīja miera uzturētāju sagūstīšanu un pieprasīja viņu «bezierunu un tūlītēju atbrīvošanu».

Izraēla 1967.gadā sešu dienu karā pret arābu valstīm okupēja 1200 kvadrātkilometru lielu daļu no Sīrijai piederošajām Golanas augstienēm un vēlāk to anektēja. Starptautiskā sabiedrība neatzīst šo aneksiju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu