Doņeckas apgabalā sagrautas 170 izglītības iestādes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas austrumos Doņeckas apgabalā notiekošajā karadarbībā starp Ukrainas spēkiem un prokrieviskiem kaujiniekiem ir sagrautas 170 izglītības iestādes, piektdien paziņoja Doņeckas apgabala valsts administrācijas vadītāja vietniece Tamāra Lukjančuka.

«Diemžēl vairāki no šiem objektiem ir sagrauti pilnībā, bet daži ir daļēji sagrauti,» Lukjančuka pavēstīja preses konferencē tiešsaistes režīmā.

Viņa atzīmēja, ka teritorijās, kur jau ir pabeigta pretterorisma operācija, tiek aktīvi atjaunotas sagrautās izglītības iestādes. «Daži no šiem objektiem ir atjaunoti pilnībā un gatavi uzņemt bērnus [mācību gada sākumā] 1.septembrī, daži ir atjaunoti par 50-60%, bet citi - par 70-90%,» sacīja Lukjančuka.

Viņa atzina, ka pretterorisma operācijas aktīvās fāzes rajonā izglītības iestāžu sagraušana turpinās. Noskaidrot precīzu postījumu apmēru pagaidām nav iespējams, jo šīs teritorijas nereti kontrolē separātistu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas spēki.

Lukjančuka informēja, ka varas iestādes izstrādājušas mehānismu skolēnu pārcelšanai no karadarbībā cietušām mācību iestādēm uz citām skolām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu