Viļņā pie Krievijas vēstniecības protestē pret militāro agresiju Ukrainā (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā pie Krievijas vēstniecības piektdien notika protesta akcija pret Krievijas militāro agresiju Ukrainā. Pie vēstniecības sapulcējās apmēram 30 protesta akcijas dalībnieku, turot plakātus ar uzrakstu «Rokas nost no Ukrainas» un mākslinieka Ģiteņa Umbrasa izveidotu simbolu, kurā zvaigzne pārvēršas par svastiku.

«Lietuvas politiķiem vajadzētu būt aktīvākiem un stiprākiem nekā līdz šim, arī sabiedrībai nevajadzētu būt pasīvai. Mums jāatceras, cik svarīgs mums bija starptautiskais atbalsts no 1989. līdz 1991.gadam,» paziņoja vēsturnieks Daris Kuolis, kurš organizēja šo protesta akciju.

«Tas ir atgādinājums pasaulei, ka Rietumu demokrātijām nevajadzētu rīkoties nelojāli un akli, ko tās darīja 20.gadsimta pirmajā pusē,» sacīja Kuolis.

Akcijas dalībnieki ir nodomājuši piektdien protestēt arī pie Vācijas vēstniecības.

«Vācija šodien ir ļoti svarīga spēlētāja Eiropas Savienības politikā, un

daži Vācijas vadītājas [kancleres Angelas Merkeles] publiski izteikumi var tikt interpretēti kā roku atbrīvošana [Krievijai]

pirms [šonedēļ notikušajā] Minskas sarunām,» sacīja Kuolis.

Jau ziņots, ka pēdējo dienu laikā Krievija ir sākusi militāru iebrukumu Ukrainā, lai gan pati Krievija to noliedz.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu