Senegāla apstiprina pirmo Ebolas vīrusa inficēšanās gadījumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Senegālas Veselības ministrija apstiprinājusi pirmo inficēšanās gadījumu ar Ebolas vīrusu, piektdien ziņo valsts mediji. Ar nāvējošo vīrusu inficējies kāds jauns gvinejietis, kurš nekavējoties ievietots karantīnā Dakaras slimnīcā. Veselības ministrija viņa stāvokli raksturoja kā apmierinošu.

Domājams, ka vīrietis inficējies Gvinejas galvaspilsētā Konakri un ieceļojis Senegālā pirms tā 21.augustā slēdza robežu ar Gvineju.

Varasiestādes tagad cenšas noskaidrot, kur inficētais vīrietis uzturējies un ar ko kontaktējies.

Kopš jūlija šī ir pirmā reize, kad Ebolas vīruss uzliesmojis jaunā valstī.

Kopš gada sākuma līdz 26.augustam Ebolas vīruss Rietumāfrikā laupījis dzīvību jau vairāk nekā 1500 cilvēkiem, bet inficēto skaits pārsniedzis 3000, ceturtdien paziņoja Pasaules Veselības organizācija (PVO).

Šajos datos nav iekļauti dati par nesaistītu Ebolas epidēmijas uzliesmojumu Kongo Demokrātiskajā Republikā, kur no vīrusa miruši 13 cilvēki.

Ebolas vīruss izplatās, nonākot saskarsmē ar inficēta cilvēka asinīm un citiem ķermeņa šķidrumiem. Mirstības rādītāji pēc inficēšanās ir ļoti augsti.

Rietumāfrikā Ebolas vīruss vissmagāk skāris Libēriju, kur no šīs nāvējošās slimības miruši 694 cilvēki.

Sjerraleonē miruši 422 cilvēki, Gvinejā, kura vīruss parādījās šī gada sākumā, miruši 430 cilvēki, bet Nigērijā - seši cilvēki.

Nigērijā pēdējais inficēšanās gadījums konstatēts ārpus valsts lielākās pilsētas Lagosas, sagraujot cerību, ka Nigērijai izdevies savaldīt vīrusa izplatību.

Pasaules Veselības organizācija brīdinājusi, ka, iespējams, būs nepieciešami vairāki mēneši un 370 miljoni eiro, lai epidēmiju pakļautu kontrolei.

Šis ir līdz šim plašākais un nāvējošākais slimības uzliesmojums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu