«Islāma valsts» nogriež galvu vēl vienam amerikāņu žurnālistam (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākas un Sīrijas džihādistu grupējums «Islāma valsts» otrdien paziņoja, ka ir noslepkavojis Sīrijā sagūstīto amerikāņu reportieri Stīvenu Sotlofu, un izplatīja videoierakstu, kurā redzams, kā kaujinieks maskā nogriež Sotlofam galvu.

Ieraksta sākumā 31 gadu vecais žurnālists paziņoja, ka ir kļuvis par upuri ASV prezidenta Baraka Obamas lēmumam turpināt gaisa triecienus pret džihādistiem Irākā.

Piecas minūtes ilgā ieraksta beigās kaujinieks maskā, kurš runāja ar britu akcentu, draudēja citam gūsteknim, kurš uz ekrāna identificēts kā Lielbritānijas pilsonis.

«Es esmu atgriezies, Obama, un esmu atgriezies jūsu iedomīgās ārpolitikas pret «Islāma valsti» dēļ,» ierakstā paziņoja šis kaujinieks, demonstrējot kaujas nazi.

Jau vēstīts, ka 19.augustā «Islāma valsts» izplatīja videoierakstu, kurā redzams, kā kaujinieks maskā nogriež galvu šā grupējuma sagūstītam amerikāņu žurnālistam Džeimsam Foulijam.

«Islāma valsts» toreiz paziņoja, ka Foulija slepkavība ir atriebība par ASV gaisa triecieniem Irākā,

un brīdināja, ka Sotlofa liktenis ir atkarīgs no tā, vai Obama pavēlēs izbeigt militāru darbību pret šo grupējumu.

Otrdien izplatītajā ierakstā kaujinieks nosodīja nesenos ASV gaisa triecienus rajonā ap Mosulas aizsprostu Irākas ziemeļos. «Tāpat kā jūsu raķetes turpina triekties kaklā mūsu cilvēkiem, mūsu nazis turpinās triekties kaklā jūsu cilvēkiem,» paziņoja kaujinieks, kurš pēc tam pārgrieza gūsteknim rīkli.

«Mēs izmantojam šo iespēju, lai brīdinātu tās valdības, kuras iesaistās šajā ļaunajā Amerikas aliansē pret «Islāma valsti», piekāpties un likt mūsu cilvēkus mierā,» sacīja kaujinieks, šādi brīdinot Lielbritāniju.

Obama ir solījis būt «neatlaidīgs» ASV pilsoņu aizsargāšanā Irākā, bet pagājušonedēļ atzina, ka Vašingtonai vēl nav stratēģijas cīņai pret «Islāma valsti» Sīrijā.

Obama otrdien devās uz Eiropu, kur viņš šonedēļ piedalīsies NATO samitā Velsā, un nav komentējis Sotlofa slepkavību.

Sotlofs tika nolaupīts pērnā gada augustā Sīrijā, bet par to nebija plaši ziņots. Viņš ir rakstījis reportāžas vairākiem ASV laikrakstiem un žurnāliem, tostarp «Time», «Foreign Policy» un «The Christian Science Monitor».

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu