Ministrs: Ebolas vīruss apdraud Libērijas eksistenci (9)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ebolas vīrusa uzliesmojums apdraud Libērijas eksistenci, otrdien ANO paziņojis Libērijas aizsardzības ministrs Braunijs Samukais. Ebolas vīrusa uzliesmojumā Rietumāfrikā gājuši bojā jau gandrīz 2300 cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse miruši Libērijā, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) jaunākie dati.

Vīruss «tagad izplatās kā meža ugunsgrēks, aprijot visu savā ceļā,» norādīja Samukais.

Libērijas vājā veselības aprūpes sistēma ir pārslogota un valstij trūkst nepieciešamās infrastruktūras, finanšu līdzekļu un ekspertu, lai spētu efektīvi cīnīties pret slimības uzliesmojumu.

ANO otrdien apsprieda turpmākos soļus cīņā pret Ebolas vīrusa izplatību, kas ir līdz šim plašākais un nāvējošākais slimības uzliesmojums.

ASV vēstniece ANO Samanta Pauere norādīja, ka starptautiskajām organizācijām un valdībām visā pasaulē ir jāsadarbojas, lai pastiprinātu cīņu pret vīrusa izplatību.

Lai apspriestu Ebolas vīrusa krīzi, ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns šomēnes plāno «augsta līmeņa pasākumu» ANO Ģenerālās asamblejas laikā, atklāja Bana preses pārstāvis.

Ģenerālsekretārs pirmdien šo ieceri apsprieda ar ASV prezidentu Baraku Obamu, ierosinot, ka arī viņš varētu piedalīties.

ANO vērusies pie starptautiskās sabiedrības ar lūgumu atvēlēt 600 miljonus dolāru palīdzībai Rietumāfrikai. Valstis tiek lūgtas sūtīt uz vīrusa skartajām valstīm ārstus, medmāsas, gultas un citu noderīgu aprīkojumu.

ANO izvirzījusi par mērķi apturēt Ebolas uzliesmojumu sešu līdz deviņu mēnešu laikā.

Tomēr Pauere norādīja, ka pagaidām starptautiskās sabiedrības atbilde uz Ebolas vīrusa uzliesmojumu ir nepietiekama.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu