Pāvests piemin simtgadi kopš Pirmā pasaules kara sākuma

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāvests Francisks sestdien Itālijas ziemeļrietumos pieminējis Pirmā pasaules kara sākuma simto gadadienu, nosodot tos, kas pelna no kara «trakuma».

«Šīsdienas pasaulē aiz kulisēm ir intereses, ģeopolitiskas stratēģijas, kāre pēc naudas un varas un pastāv ieroču ražošana un tirdzniecība,» tūkstošiem klātesošo Redipudžlijas kapsētā uzrunāja pāvests. «Pat šodien, pēc vēl viena pasaules kara nelaimes, var runāt par trešo karu: cīņu par ēdienu ar noziegumiem, slaktiņiem un postažu.»

Pēc viņa teiktā, tā pati «mantkārība, neiecietība un kāre pēc varas» uzkurina konfliktus šīsdienas pasaulē. «Kaina ēna šodien pārklāj mūs šajā kapsētā. Šeit to var redzēt. To var redzēt no 1914.gada līdz pat mūsu pašu dienām. To var redzēt pat tagad.»

Pāvesta vectēvs cīnījās Itālijas spēku ofensīvā pret Austroungārijas impēriju netālajos kaujas laukos starp 1917. un 1918.gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu