Toronto mērs izies ķīmijterapiju pret vēzi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas lielākās pilsētas Toronto mērs Robs Fords, kurš kļuvis bēdīgi slavens ar kokaīna lietošanu un pārmērīgu dzeršanu amata pienākumu pildīšanas laikā, izies ķīmijterapiju viņam diagnosticēta ļaundabīga audzēja apkarošanai, trešdien paziņoja viņa ārsts.

Vēža diagnoze tika uzstādīta pēc nedēļu ilgas hospitalizācijas un testiem, un mērs bija spiests atteikties no pārvēlēšanas kampaņas, lai koncentrētu uzmanību uz savu veselību.

45 gadus vecais Fords jūnijā atgriezās darbā pēc divu mēnešu ilgas rehabilitācijas narkomānijas un alkoholisma dēļ.

Pagājušonedēļ mērs tika ievietots slimnīcā vēdersāpju dēļ, un testi apliecināja, ka Fords ir saslimis ar ļaundabīgu liposarkomu, preses konferencē paziņoja ārsts Zeins Koens.

Fords izies triju ķīmijterapijas dienu ciklu nākamo mēnešu laikā Toronto Mauntsinajas slimnīcā. Pēc tam ārsti novērtēs vēža apmērus, un pastāv iespējamība, ka būs jāveic tālāka ķīmijterapija, apstarošana vai ķirurģiskaoperācija

Liposarkoma ir rets vēža paveids, kas veido tikai vienu procentu no visiem vēžiem.

Fords pērn atzinās kokaīna lietošanā un pārmērīgā dzeršanā, un Toronto dome novembrī nolēma viņam atņemt lielāko daļu amata pilnvaru. Dome nevar atcelt mēru no amata, jo viņš nav atzīts par vainīgu kādā noziegumā.

Pēc mēra atteikšanās no savas pārvēlēšanas kampaņas viņa brālis Dags Fords, kurš ir arī Toronto domes deputāts, uzsāka savu kampaņu mēra amata iegūšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu