Satelītattēli liecina: Krievija Lietuvas kuģi aizturēja starptautiskos ūdeņos (5)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Satelītattēli liecina, ka Krievija Lietuvas zvejas kuģi «Jūru Vilkas» Barenca jūrā aizturējusi starptautiskajos ūdeņos, pirmdien paziņoja Lietuvas Zemkopības ministrija.

Izpētot satelītattēlus, konstatēts, ka 17. un 18.septembrī kuģis atradies starptautiskajos ūdeņos.

Zivsaimniecības dienests jau vērsies Ziemeļaustrumatlantijas Zvejniecības komisijā (NEAFC), lūdzot sniegt papildu informāciju.

Līdz šim satelītsistēmas reģistrējušas tikai vienu gadījumu, kad Lietuvas kuģis aizbraucis pārāk tālu un šķērsojis robežu. Tas noticis 8.septembrī. Kuģis uzturējies Krievijas teritorijā tikai stundu, un saistībā ar šo gadījumu Krievijas varasiestādes nekādas pretenzijas nav izteikušas.

Jau ziņots, ka Krievija aptuveni 700 kilometrus no Murmanskas aizturējusi Lietuvā reģistrētu zvejas kuģi «Jūru vilkas». Par to piektdien vēstīja Lietuvas nacionālā televīzija LRT.

Saistībā ar notikušo Lietuvas Ārlietu ministrija izsaukusi Krievijas vēstnieku.

Saskaņā ar provizoriskiem datiem šis kuģis, kura apkalpē ir gan lietuvieši, gan krievi, aizturēts par to, ka esot iebraucis Krievijas ekonomiskajā zonā Barenca jūrā un nodarbojies ar nelikumīgu krabju zveju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu