Austrumeiropiešu bērni verdzībā Lielbritānijā - ietetovē atpazīšanas zīmes kā lopiem (96)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā aizvadītajā gadā fiksēts rekordliels faktiskas verdzības gadījumu skaits. Simtiem mūsdienu vergu bijuši bērni - viņi tikuši izkalpināti smagos darbos, mocīti un daudzi arī seksuāli izmantoti. Liela daļa šo vergu ir no Austrumeiropas valstīm, raksta «The Sun».

2013. gadā Lielbritānijā kopumā fiksēti 2744 verdzības gadījumi. Upuri bijuši cilvēki no 86 pasaules valstīm, taču liela daļa tieši no Austrumeiropas. Paverdzināto cilvēku vidū bijuši simtiem bērnu, pie tam viņu skaits gada laikā pieaudzis par 200%. Un lielākā daļa no šiem bērniem tikuši arī seksuāli izmantoti.

Britu varas iestādes atklāj, ka bērni nelegāli pārdoti no bandas bandai par vidēji 200 - 6000 mārciņām.

Dažiem pat ietetovētas atpazīšanas zīmes - kurai bandai konkrētais bērns pieder un cik viņam gadu.

Kā raksta «Daily Mail», bērni valstī lielākoties tiek ievesti nelegāli, kamēr

pieaugušie cittautieši tiek atvilināti uz Lielbritāniju ar rekrutēšanas lapu vai pat iepazīšanās aģentūru starpniecību, bieži tiek solīts labāk apmaksāts darbs vai izglītība.

«Iezīmēšana ir kontroles veids. Mēs esam pieraduši iezīmēt lopus, un tas ir tieši tas veids, kādā šīs bandas raugās uz cilvēkiem - kā uz lietām, ko var pirkt un pārdot,» stāsta National Crime Agency pārstāvis Laiams Vernons.

Visvairāk no Rumānijas un Polijas

Pagājušajā gadā mūsdienu vergu skaits Lielbritānijā palielinājies par 22%. Visvairāk vergu Lielbritānijā bijis no Rumānijas (307) un Polijas (239). Daudz bija arī tādu cilvēku, kas ir Lielbritānijas pilsoņi un šajā valstī dzimuši, - 193.

No visu gadījumu skaita vairāk nekā 600 izglābtie ir bērni.

Vairums vecumā no 12 līdz 15 gadiem. Un 96% bērnu - vergu bijušas meitenes.

«Mums daudz ziņots par mazgadīgām meitenēm, kuras organizētās bandas pārvadā pa valsti,» stāsta Vernons.

Rumāņu vergu vidū visizplatītākais paverdzināšanas veids bijusi piespiešana nodarboties ar prostitūciju, kurā iesaistīta aptuveni puse izglābto rumāņu.

Savukārt 91% Polijas pilsoņu nelegāli nodarbināti automazgātuvēs, lauku saimniecībās, celtniecības darbos vai pārtikas ražošanas industrijā.

Bērni tikuši ne vien seksuāli izmantoti, bet arī bieži vien piespiesti nodarboties ar noziedzību vai uz ielām ubagot žēlastības dāvanas.

Policija informē, ka šādiem pat mērķiem bieži tiek izmantoti pieauguši - viņi tiek apgādāti ar ziedojumu kastēm un tiek instruēti staigāt no mājas uz māju, lūdzot ziedojumus viltus mērķiem.

Jūnijā kāda sieviete tika notiesāta uz trīs gadiem cietumā par to, ka šādiem mērķiem izmantojusi imigrantus no Lietuvas.

Bērnus izkalpina marihuānas audzētavā

20 bērni no Vjetnamas Lielbritānijā tika atrasti kādā marihuānas fermā, bet 50 bērni no Slovākijas tikuši ļaunprātīgi izmantoti pabalstu izkrāpšanas shēmu realizācijai.

Par cilvēktirdzniecības upuriem krituši arī daudzi britu vīrieši, kuri kā vergi vesti uz Skandināvijas valstīm. Visbiežāk tiek savervēti vīrieši bez pajumtes.

Verdzībā nonākušajiem par pienākumu tika uzlikts strādāt, līdz tiks atmaksātas viņu «transportēšanas izmaksas», kuras saskaņā ar cilvēktirgoņu prasībām tika noteiktas līdz pat 40 000 britu mārciņu apmērā.

Mūsdienu «pelnrušķīte»

Lielu skandālu Lielbritānijā izraisīja stāsts par kādu septiņus gadus vecu meiteni, kura Londonā

tika izglābta no ģimenes, kura viņu izmantoja kā «mūsdienu pelnrušķīti» - bērnam tika likts gatavot ēdienu, tīrīt un dzīvot šausminošos apstākļos.

Ģimene par mazo meiteni nekādi nerūpējās - viņas zobi bija tik ļoti sabojājušies, ka visi bija jāizrauj. Ik dienu meitene arī piedzīvoja sišanu. Bērna izmantošanā apsūdzēts kāds rumāņu izcelsmes pāris, kuri meiteni nelegāli bija atveduši uz Londonu, viņas mātei apgalvojot, ka tur to gaida labāka dzīve.

Bērnu izglāba policijas darbinieki, kuri par notiekošo uzzināja, kad no nežēlīgā pāra pamanījās izbēgt vēl viens vergs. Par paverdzināšanu tika notiesāta 44 gadus veca sieviete, viņas 45 gadus vecais vīrs un abu divi dēli.

84 gadus vecais Iljas Ašars un viņa sieva 10 gadus seksuāli paverdzināja kurlu meitenīti

Vēl viens skandāls izcēlās Salfordā, kur pāris no Pakistānas bija nelegāli atvedis 10 gadus vecu kurlu meitenīti.

Viņa gandrīz 10 gadus tika turēta pagrabā un regulāri seksuāli izmantota.

Bērns tika izkalpināts arī citos veidos. Kad šausminošie notikumi nāca gaismā, 84 gadus vecais Iljass Ašars tika notiesāts uz 13 gadiem cietumā un vēlāk spriedums apelācijas kārtībā tika palielināts līdz 15 gadiem. Viņa 68 gadus vecā sieva Talata Ašara tika notiesāta uz sešiem gadiem cietumā.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu