Vilcienu sadursmē Indijā 12 bojāgājušie

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas ziemeļos otrdienas vakarā notika divu pasažieru vilcienu sadursme, kurā gājuši bojā vismaz 12 cilvēki un ievainoti 45, trešdien paziņoja dzelzceļa preses sekretārs.

Lakhnavas-Barauni ekspresis sāniski sadūrās ar citu ekspresvilcienu Utarpradešas štatā pie Gorakhpūras pilsētas un noskrēja no sliedēm.

Glābēji lietoja dzelzs griešanas aparatūru un citu aprīkojumu, lai izvilktu līķus no deformētajiem vagoniem.

Indijas austrumu un centrālās daļas dzelzceļu ģenerāldirektors Madhurešs Kumars paziņoja, ka iespējams katastrofas cēlonis ir cilvēciska kļūda. Visticamāk, ka vilciena mašīnists kāda iemesla dēļ nepamanīja signālu un pabrauca tam garām, sacīja Kumars.

Indijas dzelzceļu tīkls pārvadā desmitiem miljonu pasažieru dienā, bet ir novecojis un slikti uzturēts, tāpēc uz tā bieži notiek katastrofas ar cilvēku upuriem. Indijas valdība 2012.gadā ziņoja, ka dzelzceļa katastrofās iet bojā gandrīz 15 tūkstoši cilvēku gadā.

20.jūlijā pasažieru vilcienam ietriecoties skolas autobusā Indijas dienvidos, gāja bojā 20 cilvēki, kas pārsvarā bija bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu