No Ebolas mirušo skaits pārsniedz jau 3,3 tūkstošus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ebolas vīrusa epidēmijā Rietumāfrikā mirušo skaits ir pārsniedzis 3,3 tūkstošus, pieaugot līdz 3338 cilvēkiem, trešdienas vakarā paziņoja ANO Pasaules veselības organizācija (WHO).

Piecās Rietumāfrikas valstīs ar Ebolas vīrusu līdz 28.septembrim inficējušies pavisam 7178 cilvēki, no kuriem 3338 miruši.

WHO nedēļas nogalē bija paziņojusi, ka līdz 23.septembrim šajā epidēmijā inficējušies 6574 cilvēki, no kuriem 3091 miris.

Saskaņā ar jaunākajiem WHO datiem Gvinejā, kur epidēmija sākās pagājušā gada beigās, ir inficējušies 1157 cilvēki, no kuriem 710 miruši. Epidēmijas vissmagāk skartajā Libērijā miruši 1998 no 3696 inficētajiem. Sjerraleonē miruši 622 no 2304 inficētajiem.

Nigērijā, kur no 20 inficētajiem astoņi ir miruši, kopš 5.septembra nav reģistrēti jauni šīs slimības gadījumi.

Vienīgais Senegālā inficējies - ir atveseļojies

Vienīgais ar Ebolas vīrusu inficētais Senegālā ir atveseļojies. Viņš ir Gvinejas students, kas šķērsoja valsts robežu pirms tās slēgšanas 21.augustā.

Četrās Rietumāfrikas valstīs līdz 28.septembrim

ar Ebolas vīrusu inficējušies 377 veselības aprūpes darbinieki, no kuriem 216 miruši.

Gvinejā miruši 35 no 67 inficētajiem veselības aprūpes darbiniekiem, Libērijā - 95 no 185, Sjerraleonē - 81 no 114, bet Nigērijā - pieci no 11 inficētajiem veselības aprūpes darbiniekiem.

Kongo Demokrātiskajā Republikā augustā sākās ar šo epidēmiju nesaistīts Ebolas vīrusa uzliesmojums, un tajā līdz 28.septembrim miruši 42 no 70 inficētajiem. No šiem mirušajiem astoņi bija veselības aprūpes darbinieki.

Ebolas vīrusa izraisītās slimības simptomi ir drudzis, galvas, muskuļu un krūšu sāpes, kam seko vemšana un caureja, kuras var būt asiņainas. Tālākie simptomi ir asiņu izdalīšanās no visām ķermeņa atverēm.

Kopš 1976.gada, kad Ebolas vīruss pirmoreiz tika konstatēts Zairā (tagadējā Kongo Demokrātiskajā Republikā), ir mirušas apmēram divas trešdaļas ar to inficēto cilvēku. Divās šā vīrusa epidēmijās letāli bija apmēram 90% infekcijas gadījumu.

Pašreizējā Ebolas vīrusa epidēmija Rietumāfrikā ir lielākā upuru skaita ziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu