Aģentūra nosaukusi iespējamo "Apple" vadītāja Kuka pēcteci; ne visi par viņu ir sajūsmā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Par nākamo “Apple” ģenerāldirektoru, visticamāk, kļūs Džons Tērnuss, kurš pašlaik vada ierīču nodrošinājuma izstrādes nodaļu, pieļauj “Bloomberg” avoti. Tomēr šāda izvēle varētu nebūt pa prātam visiem augsta ranga darbiniekiem.

Pagājušā gada beigās “Apple” vadītājs Tims Kuks sniedza 45 minūšu interviju britu dziedātājai Dua Lipai. Intervijā viņš atzina, ka gatavo sev pēcteci šajā amatā, taču doties pensijā vēl neplāno. Kukam pietuvināti avoti aģentūrai “Bloomberg” pieļauj, ka Kuks amatā paliks vēl vismaz trīs gadus, taču pēc tam atvērs labdarības fondu, kurā tiks izmantoti Kuka nopelnītie līdzekļi.

Tāpat “Apple” diskutē par iespējamajiem kandidātiem uz Kuka amatu. Ja Kuks pamestu “Apple” vadītāja posteni pirms dažiem gadiem, tad ar lielu varbūtību viņu aizstātu kompānijas operacionālais direktors Džefs Viljamss, spriež “Bloomberg” avoti, kas ir informēti par uzņēmuma iekšējām lietām.

Kā Kuku, tā arī Viljamsu kompānijā sauc par “īstu pragmatiķi”. Tomēr šogad Viljamss kļūst 61 gadu vecs, un viņš ir tikai divus gadus jaunāks par Kuku. “Apple” direktoru padome vēlētos, lai jaunais vadītājs šo amatu ieņemtu vismaz 10 gadus.

Ja Kuks neplāno pamest amatu tuvākos trīs gadus, tad par viņa pēcteci, visticamāk, kļūs Tērnuss. Pašlaik viņš ir 49 gadus vecs, un “Apple” viņš nostrādājis vairāk nekā 20 gadus.

No vienas puses, “Bloomberg” avoti norāda, ka Tērnuss ir pelnījis Kuka, Viljamsa un citu vadītāju atzinību. Viņš ir apveltīts ar līdera dotībām, kas padara Tērnusu par jauno produktu “seju”. No otras puses, Tērnuss nav piedalījies daudzu “Apple” lielo projektu izstrādē, kā arī izvairās no ļoti drosmīgu tehnoloģisko lēmumu pieņemšanas, tādējādi “neliek likmes uz nākotni”, kā rezultātā viņam ir saspringtas attiecības ar daudziem vadošajiem inženieriem.

Pagājušajā nedēļā “Apple” atskaitījās par 2024. gada pirmā ceturkšņa rezultātiem. Tie ir labāki, nekā gaidīts, bet galvenais, ko uzsver investori, – uzņēmumā nav iekšējās krīzes, tomēr ir sabremzēšanās atsevišķos ārējos faktoros, kas bija vērojams arī 2016. un 2019. gadā. Pašlaik “Apple” nākas saskarties ar lielu ASV un Eiropas regulatoru uzmanību attiecībā uz “App Store” monopolu, kā arī “iPhone” pārdošanas kritumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu