Britu tūristu slepkavība Taizemē: līdz nāvei sit ar dārza kapli (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no The Telegraph video

Lielu skandālu Lielbritānijā pēdējās nedēļās izraisījusi nežēlīga divu britu tūristu slepkavība tūristu iecienītajā Taizemē. Abi jaunieši tikuši līdz nāvei sisti ar priekšmetu, kas, kā uzskata izmeklētāji, varētu būt dārza kaplis. Puisis nogalināts vispirms, savukārt meitene tika izvarota un tad nogalināta, raksta «Daily Mail».

Nežēlīgā slepkavība notika 15. septembrī.

Ņemot vērā mediju lielo interesi un sabiedrības spiedienu, Taizemes varas iestādes pēdējo nedēļu laikā izmisīgi centās ļaundari atrast. Tagad, trīs nedēļas vēlāk, policijā pieteicies kāds vīrietis no Mjanmas, kurš apgalvo, ka dubultslepkavību pastrādājis viņš.

Policija vēl gaida DNS analīžu rezultātus, kas apliecinās, vai slepkava tiešām beidzot atrasts.

23 gadus vecās Hannas un 24 gadus vecā Deivida mirstīgās atliekas tika atrastas gleznainajā Koh Tao salas pludmalē. Abiem tika konstatētas smagas galvas traumas.

Netālu no notikuma vietas tika atrasts asinīm klāts dārza kaplis.

Izmeklētāji pauduši, ka, viņuprāt, brutālajā slepkavībā piedalījušies vismaz trīs cilvēki. Vainu atzinušais vīrietis vēl nav arestēts, gaidot DNS analīžu rezultātus. «Tika aizturēti trīs viesstrādnieki no Mjanmas, un mēs paņēmām DNS analīzes. Viens no vīriešiem policijai atzinās divu ārvalstnieku slepkavībā,» paziņoja Taizemes policija.

Abi britu jaunieši bija iepazinušies īsi pirms savas slepkavības Taizemē. Tiek uzskatīts, ka jaunais vīrietis tika nogalināts, kad pamanīja, ka viņa jaunā paziņa nonākusi nelaimē, un mēģināja palīdzēt.

Taizemes Koh Tao salā ir daudz viesstrādnieku no Mjanmas.

Policiju apsūdz par mēģinājumu «izsist» viltus liecību

Taizemes policija noraidījusi atkārtoto kritiku par izmeklētāju darbu. Viņi uzsvēra, ka izmeklēšanas laikā no tuvējā apkārtnē dzīvojošajiem un strādājošajiem vīriešiem paņemti vairāk nekā 200 DNS paraugi, taču analīzes viņu saistību ar notikušo noraidīja.

Vakar Taizemes policija publiski tika apsūdzēta kāda taksista piekaušanā, kurš atteicies sniegt viltus liecību par kādas futbola komandas dalību slepkavībās.

Par informāciju, kas palīdzētu lietu atklāt, arī tikusi piesolīta aptuveni 13 300 britu mārciņas liela atlīdzība.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu