Honkongā policija aizturējusi daudzus protestētājus (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Honkongā sestdien turpinājās policijas sadursmes ar demonstrantiem, kuri no jauna ieņēma iepriekšējā dienā likvidēto protestētāju nometni.

Policija pret protestētājiem pielietoja stekus un piparu gāzi. Demonstranti aizsargājās ar lietussargiem, taču pret rītausmu, viņiem nācās atkāpties.

Demokrātijas atbalstītāji mēģināja no jauna uzsliet barikādes, kuras policija pirms diennakts bija nojaukusi, bet vairāki tūkstoši protestētāju uzsāka sēdošo demonstrāciju vietā, kur vairākas nedēļas atradās varasiestāžu likvidētā nometne.

Policija ziņo, ka sestdienas rīta pirmajās stundās protestētāju skaits sasniedzis 9000. 26 demonstranti ir aizturēti, bet 15 policisti guvuši ievainojumus.

Šī bija jau trešā nakts pēc kārtas, kad starp protestētājiem un policistiem izceļas vardarbīgas sadursmes, kas apdraud iespējamās sarunas starp Honkongas varasiestādēm un studentu līderiem, kuri pieprasa demokrātisku vēlēšanu sarīkošanu 2017.gadā.

Tikmēr Pekina paziņojusi, ka plānotajās Honkongas īpašā administratīvā apgabala pārvaldnieka vēlēšanās varēs startēt tikai tie kandidāti, kurus iepriekš būs apstiprinājusi komunistiskās Ķīnas valdības izveidota komisija.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu