Parlamenta spīkers: Krievija vēl arvien ir galvenais drauds Gruzijai (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gruzijas un Krievijas attiecības vēl nav pilnībā atjaunotas un Krievija vēl arvien ir galvenais drauds Gruzijai, otrdien paziņoja Gruzijas parlamenta spīkers Dāvids Usupašvili.

«Diemžēl, mēs šodien nevaram teikt, ka mums ar Krieviju ir divu gadsimtu ilga draudzība. Kā redzams, mūsu attiecību noregulēšana ir nākamo gadsimtu jautājums. Iespējams, ka mūsu attiecības uzlabosies šī gadsimta vidū,» Usupašvili pavēstīja žurnālistiem.

«Pagaidām Krievija paliek galvenais drauds Gruzijai, un šiem draudiem mums ir jāpretojas ar solīdām valsts darbībām,» sacīja parlamenta spīkers.

Usupašvili kļuva par parlamenta spīkeru 2012.gadā pēc alianses «Gruzīnu sapnis» uzvaras parlamenta vēlēšanās, kurās cieta sakāvi toreizējā prorietumnieciskā prezidenta Mihaila Saakašvili «Apvienotā nacionālā kustība». Usupašvili pārstāvētā Gruzijas Republikāniskā partija, kas bija opozīcijā pret Saakašvili, pievienojās šai aliansei 2011.gadā.

2008.gadā notika karš starp Gruziju un Krieviju, pēc kura Krievija atzina par neatkarīgām valstīm Abhāziju un Dienvidosetiju, kuras pasludināja neatkarību no Gruzijas 90.gadu sākumā. Šīs separātiskās republikas pastāv ar Krievijas militāru un finansiālu atbalstu, un tajās ir izvietots Krievijas karaspēks.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu