Pēc 73 gadu kopdzīves ASV viens pēc otra nomirst vīrs un sieva (21)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu laulātais pāris Helēna un Džo Aueri, kuri izturēja Lielo depresiju, pasaules karu un izaudzināja 10 bērnus, pēc 73 gadu kopdzīves nomiruši ar 28 stundu starpību, vēsta «The Guardian».

Kad Helēna pagājušajā trešdienā nomira, Džo noliecies, lai pēc 73 gadiem noskūpstītu sievu pēdējoreiz, un iečukstējis viņai ausī: «Sauc mani mājās.» 28 stundas vēlāk Džo viņai pievienojās.

Abu bērni nebija pārsteigti, norādot, ka viņu tētis varētu izdzīvot vienu nakti bez sievas, bet ne divas.

«Viņi bija vienkārši, pazemīgi cilvēki. Viņi gribēja neko un pretī ieguva visu,» sacīja pāra jaunākais dēls Džerijs Auers.

Pāris apprecējās 1941.gadā, kad Eiropā plosījās karš un pastāvēja draudi, ka ASV iesaistīsies karā pret vāciešiem. Viņiem piedzima pirmais bērns un, kad Helēna gaidīja otro, Džo tika iesaukts armijā.

Džo tika nosūtīts uz Eiropu un ierauts kara šausmās. Cīnoties Francijā, viņš saņēma vēstuli no sievas - viņa nosūtīja savu un abu mazo bērnu fotogrāfiju. Tā Džo pirmo reizi ieraudzīja savu otro bērnu. Viņš ievietoja fotoattēlu makā, kur tas palika visu viņa atlikušo mūžu.

Tāpat kā jebkuram pārim, viņiem gadu gaitā nācās pārvarēt dažādas grūtības - trūka naudas un 10 bērnu audzināšana nebija vienkāršs uzdevums, taču, neraugoties uz to, viņu laulība plauka un bērni dzima cits pēc cita.

Džo un Helēna atstājuši aiz sevis deviņus bērnus, no kuriem vecākais ir 72 gadus vecs, 16 mazbērnus, 29 mazmazbērnus un vienu mazmazmazbērnu.

Džerijs atzīst, ka abi vecāki ir bijuši labs piemērs, kuram sekot.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu