Pār septiņām AES Francijā lidojuši neidentificēti bezpilota lidaparāti (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijā šomēnes pār septiņām atomelektrostacijām (AES) ir lidojuši neidentificēti bezpilota lidaparāti, trešdienas vakarā paziņoja valsts energokompānija «Electricite de France» (EDF), kas par katru no šiem lidojumiem ir iesniegusi sūdzību policijā.

Šie lidaparāti nav kaitējuši AES «drošībai vai darbībai», paziņoja EDF. Pirmais no tiem tika pamanīts 5.oktobrī virs Kreismalvilas AES valsts austrumos, bet lielākoties tie lidojuši laikā no 13. līdz 20. oktobrim, parasti naktī vai agrā rītā. 19. oktobrī tie tika konstatēti virs četrām AES.

Vides aizstāvju organizācija «Greenpeace», kuras aktīvisti agrāk ir rīkojuši protestus pret AES Francijā, noliedza jebkādu saistību ar šiem lidaparātiem, bet pauda bažas par šo aizdomīgo lidojumu biežumu un atkārtošanos.

Francijas kodoldrošības pārvalde ASN nekomentēja šīs ziņas.

Francijā lidmašīnām nav atļauts lidot piecu kilometru rādiusā ap AES un līdz 1000 metru augstumā virs AES.

Francijā, kas ir no atomenerģijas visvairāk atkarīgā valsts pasaulē, darbojas 58 kodolreaktori.

Vienojoties ar Zaļo partiju pirms 2012.gada parlamenta un prezidenta vēlēšanām, prezidenta Fransuā Olanda Sociālistiskā partija solīja samazināt atomenerģijas īpatsvaru enerģētikā no vairāk nekā 75% līdz 50%, līdz 2025.gadam apturot 24 reaktorus.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu