Aizturēti teroristi, kas plānoja uzbrukt bankām un uzņēmumiem Francijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maroka ceturtdien paziņoja, ka aizturējusi divus džihādistus, kuri, iedvesmojoties no franču terorista Mohameda Meras, plānojuši sarīkot uzbrukumus Francijas un Marokas bankām un starptautiskiem uzņēmumiem.

Iekšlietu ministrija pavēstīja, ka abi pirmdien aizturētie vīrieši, no kuriem viens ir francūzis, bet otrs Francijas un Marokas dubultpilsonis, arī plānojuši pievienoties teroristiskajam grupējumam «Islāma valsts» (IV).

Ministrija paziņojumā citē sākotnējās izmeklēšanas rezultātus, ka vīrieši izmantojuši internetu, lai kūdītu rīkot teroraktus Marokā un Francijā.

Abus vīriešus iedvesmojis Francijas un Alžīrijas dubultpilsonis Mohameds Mera, kurš 2012.gadā Ebreju skolā Francijas dienvidu pilsētā Tulūzā nogalināja vairākus cilvēkus, tostarp bērnus. Pēc uzbrukuma Meru nošāva policija.

Ministrija norādīja, ka aizturētais vīrietis ar dubultpilsonību vairākās Francijas un Marokas bankās ņēmis aizdevumus savu aktivitāšu finansēšanai.

Aizturētie vīrieši ir iesaistīti «ar džihādismu saistītās aktivitātēs», tulkojot un izplatot preses ziņojumus un IV terorisma videoierakstus, vēsta Marokas ziņu aģentūra MAP.

Aģentūra piebilda, ka pirmdien ziemeļu pilsētā Fēsā aizturēts arī Alžīrijas izcelsmes ekstrēmists, kurš plānojis sekot savas sievas piemēram un pievienoties IV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu