Ukraina nosūta papildspēkus uz dienvidu un austrumu pilsētām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukraina nosūta armijas papildspēkus uz valsts dienvidu un austrumu pilsētām, lai tās aizstāvētu pret prokrievisko separātistu iespējamiem mēģinājumiem ieņemt jaunas teritorijas, otrdienas vakarā paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Porošenko sacīja, ka nosūtītās armijas vienības aizstāvēs Mariupoli, Berdjansku, Harkovu un Luhanskas apgabala ziemeļdaļu.

Porošenko pirms tam Kijevā tikās ar drošības spēku vadītājiem, apspriežot separātistu svētdien rīkotās vēlēšanas, kuras Ukraina ir nosodījusi kā nelikumīgas.

Porošenko šīs tikšanās laikā sacīja, ka Ukraina turpina stingri atbalstīt 5. septembrī Minskā panākto pamiera vienošanos,

tomēr Ukrainas armija ir gatava atvairīt jebkādu separātistu mēģinājumu sākt jaunu ofensīvu, ko viņi vairākkārt draudējuši darīt.

«Mums kā Ukrainas valstij ir pienākums nepieļaut šā audzēja izplatīšanos, nodrošināt šīs teritorijas blokādi,» Porošenko paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sanāksmē.

Viņš sacīja, ka Ukraina būs «gatava izšķirošiem pasākumiem negatīva scenārija gadījumā».

«Šodien ir izveidotas vairākas jaunas vienības un grupējumi, kas jau ļaus mums apturēt jebkādu iespējamu uzbrukumu. Mūsu bruņoto spēku apgādāšana ar jaunāko tehnoloģiju - uzbrukuma, izlūkošanas, vadāmajām sistēmām - turpinās samērā efektīvi,» sacīja Porošenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu