Ukrainas vēstnieks ANO pieprasa paskaidrojumus par Krievijas karaspēku pie robežas

LETA/INTERFAX-UKRAINE
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir pārkāpis solījumu par karaspēka atvilkšanu no Ukrainas robežas, un šobrīd tur atrodas 39 000 karavīru ar ieročiem un bruņutehniku, paziņoja Ukrainas pārstāvis ANO Jurijs Sergejevs.

«Mēs ne vienu reizi vien šeit (ANO Drošības padomē) un no Maskavas esam dzirdējuši par gatavību atvilkt karaspēku no Ukrainas robežas. Šodien mums ir pierādījumi, ka Ukrainu aplencis ievērojams karaspēks,» ANO Drošības padomes ārkārtas sēdē norādīja Sergejevs.

Vēstnieks pieprasīja Krievijas paskaidrojumus, kāpēc tā pie Ukrainas robežām izvietojusi 200 tankus, 1600 automašīnas, 640 artilērijas iekārtas, 191 lidmašīnu un 121 kaujas helihopteru. Viņš paziņoja, ka «ne Ukraina, ne Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) tādus paskaidrojumus nav saņēmusi».

Viņš arī atgādināja, ka Krievijas prezidents pats personīgi trīs vai četras reizes starptautiskajai sabiedrībai apsolījis atvilkt Krievijas spēkus no Ukrainas robežas, tomēr to tā arī nav izpildījis.

«Es gribu saprast, kāpēc, neraugoties uz solījumiem, lielākā daļa bruņojuma un karavīru, apmēram 39 000, vēl joprojām atrodas pie Ukrainas robežas? Tas ir uzticēšanās jautājums - kam mēs varam ticēt?» piebilda Sergejevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu