Medofa Ponci shēmas īstenotājam jāmaksā 155 miljardu kompensācija

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV tiesnese pirmdien piesprieda finanšu mahinatora Bernarda Medofa firmas «Madoff Securities» operāciju direktoram Denielam Bonvantram 10 gadu cietumsodu par līdzdalību Medofa izveidotajā Ponci shēmā.

Apgabala tiesnese Lora Teilore Sveina arī nolēma, ka 40 gadus vecajam Bonvantram ir jāsamaksā zaudējumu kompensācija 155 miljardu ASV dolāru (126,45 miljardu eiro) apmērā.

Bonvantrs ir pirmais, kuram piespriests sods prāvā pret pieciem bijušajiem Medofa firmas darbiniekiem. Zvērinātie Ņujorkā martā atzina šos piecus cilvēkus par vainīgiem 31 apsūdzībā, tostarp par grāmatvedības krāpniecību, plānu krāpties ar vērtspapīriem un plānu apkrāpt ASV.

Pārējie četri par vainīgiem atzītie - «Madoff Securities» ilggadēji darbinieki Džeroms O'Hara, Džordžs Peress, Anete Bondžorno un Džoana Krupi - sodus saņems atsevišķās tiesas sēdēs nākamās nedēļas laikā.

Prokurori paziņoja, ka Bonvantrs firmas grāmatvedībā ar nepatiesiem ierakstiem samazinājis parādsaistības par miljardiem dolāru. Viņš arī iesniedzis nepatiesas ienākuma nodokļa deklarācijas.

Medofam, kurš bija izveidojis ASV finanšu sistēmas pastāvēšanas vēsturē lielāko finanšu piramīdu, apkrāpjot miljoniem cilvēku visā pasaulē, 2009.gada jūnijā tika piespriests 150 gadu ieslodzījums. Viņš tiesā savu vainu atzina.

Medofa piramīdshēma 65 miljardu dolāru (53 miljardu eiro) apjomā sabruka 2008.gadā finanšu krīzes laikā. Viņš tika aizturēts 2008.gada decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu