Lavrovs: Sankciju mērķis ir režīma maiņa Krievijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien paziņojis, ka viņam ir «ļoti nopietns iemesls» domāt, ka Rietumu sankcijas ir mēģinājums panākt režīma maiņu Maskavā. Francijas televīzijas kanālam «France 24» Lavrovs pastāstīja, ka Eiropas Savienība (ES) ir atkarīga no ASV, kad runa ir par ārpolitiku.

Atbildot uz jautājumu, vai sankcijas ir mēģinājums nostumt malā pašreizējos Krievijas līderus, Lavrovs paziņoja, ka «man ir nopietni iemesli ticēt, ka tā tas ir. Daži politiķi to pat necenšas noslēpt».

Pēc viņa teiktā, ASV viceprezidents Džo Baidens esot publiski paziņojis, ka

Vašingtona Eiropai pavēlējusi pievienoties sankcijām pret Krieviju.

«Atklāti sakot, ir žēl, ka tik daudzus gadus mēs pārvērtējām ES un citu lielo Eiropas valstu neatkarību,» piebilda Lavrovs.

«Es varu apstiprināt, ka Krievija ne tikai izdzīvos, bet paliks arī stiprāka.

Mūsu vēsturē mēs esam bijuši arī sliktākās situācijās un pēc tām mēs vienmēr esam kļuvuši stiprāki.»

Tomēr viņš arī piebilda, ka «protams sāp. Mums sankcijas nerada nekādu prieku».

«Tomēr tā nav mūsu problēma. Problēma ir ES, ASV un citām valstīm,» norādīja Lavrovs.

Viņš arī vērsās pret ASV Kongresa pārstāvjiem, kas sestdien vienbalsīgi pieņēma jaunas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju un letālā bruņojuma piegādi Kijevai.

«Kongress ir īpašu cilvēku grupa: vairāk nekā 80% no viņiem nekad nav atstājuši ASV. Viņi dzīvo paši savā pasaulē, tāpēc

es neesmu pārsteigts par šādu rusofobiju,»

piebilda Lavrovs. «Mēs gribam redzēt, ko dara Obama, jo likums nav automātisks.»

Sankcijas vērstas pret Krievijas aizsardzības un enerģētikas sektoriem, sodot, piemēram, valsts bruņojuma importa/eksporta uzņēmumu «Rosoboronexport».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu