MI5: islāmistu kaujinieki Sīrijā plāno uzbrukumus Rietumos ar lieliem cilvēku upuriem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Islāmistu kaujinieki Sīrijā plāno rīkot uzbrukumus Rietumvalstīs ar lieliem cilvēku upuriem, un izlūkdienesti var būt bezspēcīgi tos apturēt, ceturtdienas vakarā brīdināja Lielbritānijas iekšējās izlūkošanas aģentūras MI5 ģenerāldirektors Endrū Pārkers. Pārkers publiski aicināja piešķirt plašākas pilnvaras aizdomās turēto identificēšanai un novērošanai.

«Mēs zinām... ka grupa «Al Qaeda» kodola teroristu Sīrijā plāno uzbrukumus pret Rietumiem ar masveidīgiem cilvēku upuriem,» Pārkers paziņoja žurnālistiem Londonā dienu pēc islāmistu uzbrukuma Francijas satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā Parīzē, kurā tika nogalināti 12 cilvēki.

«Lai gan mēs un mūsu partneri mēģinām darīt visu iespējamo, mēs zinām, ka nevaram cerēt visu apturēt,» viņš piebilda.

Pārkers sacīja, ka kaujinieki, atgriežoties Rietumos no pilsoņkara Sīrijā, var atnest sev līdz «sagrozītu ideoloģiju», kura var pamudināt viņus rīkot uzbrukumus pret slaveniem tūrisma objektiem.

Lai gan visnepārprotamākos draudus rada džihādistu grupējums «Islāma valsts», bīstami ir arī kaujinieki, kas saistīti ar starptautiskā teroristu tīkla «Al Qaeda» kodolu.

«Mums vēl draud sarežģītāki un ambiciozāki plāni, kas seko tagad bēdīgi stabilajai «Al Qaeda» un tā atdarinātāju pieejai

- mēģinājumi izraisīt cilvēku dzīvību zaudējumus lielā mērogā, bieži vien uzbrūkot transporta sistēmām vai slaveniem mērķiem,» sacīja Pārkers.

MI5 vadītājs pirms tam paziņoja, ka uzbrukums «Charlie Hebdo» ir «briesmīgs atgādinājums» par draudiem, ar kuriem saskaras Rietumvalstis, un atklāja, ka šī izlūkošanas aģentūra «pēdējos mēnešos vien» palīdzējusi apturēt trīs teroraktu plānus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu