Krievija pārtrauks visus kontaktus ar EP Parlamentāro asambleju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas delegācija līdz gada beigām atstās Eiropas Padomes Parlamentāro asambleju (EPPA) un pārtrauks visus kontaktus ar to, trešdienas vakarā paziņoja delegācijas vadītājs Aleksejs Puškovs.

«Mēs atstāsim EPPA līdz šā gada beigām,» Puškovs sacīja žurnālistiem pēc EPPA balsojuma Krievijas delegācijas pilnvaru jautājumā.

Viņš arī atzīmēja, ka Krievija līdz gada beigām pārtrauks jebkādus kontaktus ar EPPA.

EPPA trešdien vēlreiz atņēma Krievijas delegācijai tiesības balsot un piedalīties dažu asamblejas vadošo institūciju darbā. Šis lēmums ir spēkā līdz EPPA aprīļa sesijai.

Pērn aprīlī EPPA, reaģējot uz Krievijas veikto Krimas aneksiju, nolēma līdz pagājušā gada beigām atņemt balsstiesības Krievijas delegācijai, kā arī liegt tai strādāt asamblejas vadības struktūrās un piedalīties vēlēšanu novērotāju misijās.

Krievijas delegācija EPPA uzskatīja šos pasākumus par diskriminējošiem un pirms termiņa atstāja EPPA aprīļa sesiju. Pēc tam Krievijas delegācija līdz pagājušā gada beigām nepiedalījās EPPA sesijās.

Nacionālo delegāciju pilnvaras pirmdien tika apstiprinātas no jauna, bet vairāk nekā 30 deputātu grupa protestēja pret Krievijas delegācijas pilnvaru apstiprināšanu, tāpēc jautājumu par Krievijas parlamentāriešu pilnvarām EPPA tika nolemts apspriest atsevišķi trešdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu