Joprojām nav skaidrības par jauno ASV vēstnieci Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Joprojām nav skaidrības, kad darbu varētu sākt jaunā ASV vēstniece Latvijā Nensija B.Petita, apliecināja ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļā.

Jau ziņots, ka ASV prezidents Baraks Obama pagājušā gada augusta beigās nominējis Nensiju B.Petitu par ASV vēstnieka Latvijā kandidāti. ASV vēstniecības mediju asistents Raimonds Andžāns tolaik aģentūrai LETA norādīja, ka par Petitu vēl būs jābalso ASV senātam.

ASV vēstniecībā skaidro, ka Petitai vēl priekšā ir vairākas procedūras, tostarp tā sauktā uzklausīšana ASV senāta Ārlietu komitejā. Laiks, kad procedūra varētu noslēgties, vēl gan nav zināms.

Savukārt Ārlietu ministrijas preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums aģentūrai LETA neslēpa cerību, ka nepieciešamā procedūra tiks pabeigta drīz, lai jaunā vēstniece darbu varētu uzsākt jau šī gada pavasarī.

Petita, kas ir karjeras diplomāte Ārlietu dienestā, no 2013.gada ir ASV Ārlietu ministrijas Eiropas un Eirāzijas jautājumu biroja, Rietumeiropas jautājumu biroja direktore.

Tāpat no 2010.gada līdz 2013.gadam viņa ir bijusi ASV Ārlietu ministrijas Starptautiskās narkotiku apkarošanas un tiesību aizsardzības biroja Politikas plānošanas un koordinācijas nodaļas vadītāja. Vairākus gadus viņa darbojās kā padomniece ASV vēstniecībā Krievijā, kā arī bija Politiskās nodaļas vadītāja ASV vēstniecībā Austrijā.

Petita savu bakalaura grādu ieguva Vassera koledžā Ņujorkā, savukārt maģistra grādu viņa ieguva Mičiganas Universitātē.

Iepriekšējais ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala pagājušā gada augusta sākumā no Rīgas devies atpakaļ uz ASV, lai ieņemtu Ārlietu dienesta institūta profesionālo un reģionālo studiju programmu dekāna amata vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu