Grieķijas ārlietu ministrs: ES jāpārtrauc «spazmatiskā» politika pret Krieviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienībai (ES) ir jāpārtrauc «spazmatiskā» politika pret Krieviju, svētdien paziņoja Grieķijas jaunais ārlietu ministrs Niks Kocijs, piebilstot, ka Grieķiju nedrīkst ignorēt tikai tādēļ, ka tā ir parādā naudu.

«ES ir beidzot jāizdomā, ko tā ilgtermiņā vēlas no Krievijas (...) tā vietā, lai reaģētu morāli tiešā, pareizā, bet spazmatiskā manierē,» viņš sacīja aģentūrai «Athens News Agency» (ANA).

«Grieķija nevar saraut vēsturiskās saites ar Krieviju, bet tā var būt par starpnieku un attīstīt sarunas starp Krieviju un Ukrainu,» teica ministrs.

Viņš brīdināja, ka ES riskē tālāk «destabilizēt» reģionu.

«Destabilizācija šķērsos Krievijas un Ukrainas robežu, sasniegs Tuvos Austrumus un Ziemeļāfriku, kā sirpis, no kura parādīsies desmiti tūkstoši bēgļu, džihādistu, slimību un dažādu briesmu,» uzsvēra Kocijs.

Viņš arī uzsvēra, ka Grieķiju nedrīkst uztvert kā izstumto valsti tikai tādēļ, ka tai ir parādi.

«Pēdējā Eiropas [Ārlietu] padomes laikā mani kolēģi saprata, ka viņi nevar izturēties pret Grieķiju it kā tā būtu izstumtā valsts, jo tā ir parādā naudu,» norādīja Kocijs.

«Būt parādā naudu ir viena lieta, bet aizmirst kāda tiesības ES ietvaros ir kas pavisam cits,» viņš piebilda.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ir ielūdzis Koci apmeklēt Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu