ANO: Ukrainas iekšējo bēgļu skaits tuvojas miljonam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinoties karadarbībai Donbasā, Ukrainas iekšējo bēgļu skaits sasniedzis jau 980 000, liecina ANO bēgļu lietu aģentūras (UNHCR) dati, kas balstīti uz Ukrainas Sociālās politikas ministrijas ziņām.

Vēl 600 000 cilvēku no Ukrainas devušies uz citām valstīm - uz Krieviju, Baltkrieviju, Moldovu, Poliju, Ungāriju un Rumāniju.

Saskaņā ar ANO aplēsēm karadarbība Ukrainas austrumos kopumā prasījusi gandrīz 5500 cilvēku dzīvības, bet ievainoto skaits tuvojas 12 500.

Kā žurnālistiem pastāstījis UNHCR pārstāvis Adrians Edvardss, pēdējo divu nedēļu laikā Doņeckas apgabalā pieredzēti plaši postījumi un nopietni cietusi infrastruktūra. «Vietējās varas iestādes sākušas evakuēt cilvēkus no konflikta zonas, bet karadarbības dēļ daudzi joprojām bloķēti pagrabos un ēkās, kas tiek nemitīgi apšaudītas. Evakuāciju organizē valdība ar vietējo brīvprātīgo atbalstu,» viņš norādījis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu