ANO DP piektdien rīko ārkārtas sēdi par pamiera vienošanos Ukrainā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Drošības padome (DP) piektdien rīko ārkārtas sēdi par pamiera vienošanos Ukrainas austrumos, paziņoja diplomāti.

Sēdes sasaukšanu pieprasīja Francija un Vācija pēc tam, kad Ukrainas bruņotie spēki ceturtdien sāka atvilkt 100 milimetru lielgabalus no frontes līnijas ar prokrieviskajiem separātistiem un karadarbība sāka mazināties. Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs paziņoja, ka tas ir pirmais solis smagā bruņojuma atvilkšanā, kura notiks tikai Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) uzraudzībā.

Tā būs pirmā ANO DP sēde kopš 17.februāra sēdes, kurā DP atbalstīja 12.septembra Minskas vienošanos,

kas panākta sarunās starp Krievijas, Ukrainas, Francijas un Vācijas līderiem, un aicināja abas bruņotajā konfliktā Ukrainas austrumos iesaistītās puses nekavējoties pārtraukt karadarbību.

DP dalībvalstis šajā sēdē uzklausīs divu EDSO pārstāvju ziņojumu par situāciju Ukrainas austrumos, bet pēc tam rīkos sarunas aiz slēgtām durvīm.

Pēc Krievijas pērn īstenotās Krimas pussalas aneksijas ANO DP ir sarīkojusi vismaz 30 sēdes par situāciju Ukrainā.

Kopš pērn aprīlī sākās karadarbība starp Ukrainas bruņotajiem spēkiem un prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos, tajā gājuši bojā ap 5800 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu