Ukraiņu lidotāja Savčenko daļēji atteikusies no badastreika

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijā apcietinājumā esošā ukraiņu kara lidotāja Nadežda Savčenko daļēji atteikusies no badastreika, paziņojis Krievijas Federālais soda izpildes dienests.

«Šodien apsūdzētā Savčenko piekrita izpildīt ārstu rekomendācijas veselības stāvokļa uzlabošanai un piekrita ēst vistas buljonu,» sacīja Federālā soda izpildes dienesta pārstāvis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka ārsti turpinās stingri uzraudzīt Savčenko un viņa turpinās saņemt atbalsta terapiju.

Otrdien, 3.martā, lidotājas advokāts Marks Feigins paziņoja, ka viņa aizstāvamā apsolījusi pārtraukt badastreiku, ja nopietni pasliktināsies viņas veselības stāvoklis.

Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Tajā pašā dienā Federālais soda izpildes dienests paziņoja, ka viņas veselības stāvoklī nav novērotas nekādas patoloģiskas izmaiņas. Vienlaikus tika vēstīts, ka nopietnas veselības stāvokļa pasliktināšanās gadījumā Savčenko pārvedīs uz sabiedrisku medicīnas iestādi.

Lidotājas māsa 20.februārī paziņoja, ka viņa atteikusies no jebkādām procedūrām, kas uztur organismā dzīvībai būtiskas funkcijas. «Viņa pilnībā atteicās no glikozes kokteiļiem un dzers tikai ūdeni,» stāstīja Vera Savčenko.

Kā ziņots, Maskava apsūdz 33 gadus veco Savčenko divu Krievijas žurnālistu nāvē Ukrainas austrumos, un pret viņu ierosināta arī krimināllieta par robežas nelikumīgu šķērsošanu. Viņa atrodas ieslodzījumā Krievijā jau gandrīz deviņus mēnešus.

Savčenko apsūdzības noliedz, skaidrojot, ka viņa nolaupīta un aizvesta uz Krieviju. Badastreiku viņa pieteica 13.decembrī. Tiesa 10.februārī pagarināja viņas apcietinājumu līdz 13.maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu