Stambulā nošauts Tadžikistānas opozīcijas līderis Umarali Kuvatovs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stambulā ceturtdienas vakarā uz ielas nošauts Tadžikistānas opozīcijas līderis Umarali Kuvatovs, piektdien ziņo Turcijas mediji.

Opozīcijas kustības «Grupa 24» vadītājs nogalināts ar šāvienu galvā Fatihas rajonā Stambulas centrā. Uzbrucējam izdevies aizbēgt, ziņo aģentūra «Dogan».

47 gadus vecais Kuvatovs, kurš nodarbojās ar uzņēmējdarbību naftas nozarē, bija viens no skaļākajiem Tadžikistānas prezidenta Emomali Rahmona režīma kritiķiem un Tadžikistānā tika meklēts saistībā ar apsūdzībām krāpšanā, ko Kuvatova atbalstītāji uzskata par politiski motivētām.

Tadžikistānas Augstākā tiesa pērnā gada oktobrī aizliedza Kuvatova vadīto kustību «Grupa 24», kuru valdība uzskata par «ekstrēmistu organizāciju».

Pēc tam, kad «Grupa 24» pērnā gada oktobrī izmantoja sociālos tīklus, lai aicinātu tautu uz protestiem pret valdību, varasiestādes bloķēja piekļuvi kustības mājaslapai un simtiem citu tīmekļa vietņu.

Kuvatovs pameta Tadžikistānu 2012.gadā, kad devās uz Dubaiju. Kopš 2013.gada viņš kopā savu ģimeni dzīvoja Turcijā.

Tadžikistāna janvārī oficiāli lūdza Turciju izdot Kuvatovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu