Karikatūristam Lāšam Vilkam jāturpina slēpties nenoteiktu laiku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Francois Campredon / AFP

Latviešu izcelsmes zviedru mākslinieks Lāšs Vilks, kurš tiek uzskatīts par Kopenhāgenas uzbrukuma mērķi, pavēstījis, ka policija viņam ieteikusi nekad neatgriezties mājās Zviedrijas dienvidos.

Kopš Dānijā piedzīvotā uzbrukuma viņš slēpjas. Vilks pastāstījis, ka pārvietojies starp trīs dažādām vietām un policija viņam ieteikusi neatgriezties mājās Skonē.

Pirms dažām nedēļām viņam atļauts paņemt dažas mantas, un pēc tam policija šonedēļ pārraudzīja pārējo viņa mantu pārvešanu.

«Policija nevēlējās, lai es tur atrodos, viņi novēroja, kā viss, kas man tur bija, tika pārvietots. Man bija jāpieņem daži ātri lēmumi par lietām, kuras vēlējos paturēt,» viņš pastāstīja interneta izdevumam «The Local».

«Es joprojām slēpjos. Neviens īsti nezina, ko viņi (policija) plāno un apspriež. Viņi nav atraduši risinājumu. Viņi vēlas mani nogādāt vietā, kur man būtu droši uzturēties ilgu laiku. Mana pēdējā māja bija ļoti tuvu ceļam, un tur varēja pārāk ātri nokļūt un pārāk ātri tikt projām. Tur būtu vajadzējis turēt veselu armiju,» piebilda skandalozais mākslinieks, kurš savulaik kļuva pazīstams ar savām pravieša Muhameda karikatūrām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu