«Germanwings» pilota ģimenē un darbā neatrod motīvu lidmašīnas katastrofas izraisīšanai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aviokompānijas «Germanwings» lidmašīnas otrā pilota Andreasa Lubica ģimenes dzīvē un darba attiecībās nav atklāts nekas tāds, kas varētu būt bijis motīvs tīšām nogāzt lidmašīnu ar 150 cilvēkiem, pirmdien paziņojusi Diseldorfas prokuratūra.

«Otrais pilots ilgu periodu bija psihoterapeitiskā ārstēšanā pirms vairākiem gadiem, pirms ieguva pilota licenci,» norādīja prokuratūra, piebilstot, ka pilota uzvedībā tolaik manītas pašnāvnieciskas tendences.

Prokuratūras paziņojumā teikts, ka pēc tam līdz pat lidmašīnas katastrofai Lubics konsultējies ar ārstiem un saņēmis darba nespējas lapas, bet

viņam nav diagnosticētas pašnāvnieciskas tendences vai agresija.

Prokuratūra norādīja, ka Lubica mājās un viņa vecāku mājās nav atrasta pašnāvības vēstule vai vēstule, kurā viņš būtu uzņēmies atbildību par notikušo.

Kā ziņots, pagājušo otrdien Alpos nogāzās «Germanwings» lidmašīna «Airbus 320», kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Francijas prokurori ceturtdien pavēstīja, ka «Germanwings» lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti nogāzis lidmašīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu