Par divu cilvēku nošaušanu Krievijas pareizticīgo baznīcā - 24 gadu cietumsods

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas privātās apsardzes firmas darbiniekam Stepanam Komarovam, kurš pērn februārī nošāva divus cilvēkus pareizticīgo baznīcā Sahalīnas salā, Sahalīnas apgabala tiesa otrdien piesprieda 24 gadu ieslodzījumu stingra režīma kolonijā.

Tiesa atzina, ka noziegums ticis izdarīts uz reliģiska naida pamata un sabiedriski bīstamā veidā.

Jau ziņots, ka Komarovs 2014.gada 9.februārī svētdienas dievkalpojuma laikā atklāja uguni ar dienesta ieroci Južnosahaļinskas galvenajā pareizticīgo baznīcā - Kristus Augšāmcelšanās katedrālē, nošaujot mūķeni un katedrāles draudzes locekli vīrieti, kā arī ievainojot vēl septiņus cilvēkus.

Valsts apsūdzības uzturētājs prāvā pieprasīja piespriest Komarovam mūža ieslodzījumu stingra režīma kolonijā.

Eksperti konstatēja, ka apsūdzētais ir atzīstams par pieskaitāmu, nesirgst un nav sirdzis ar psihiskām kaitēm.

Komarovs tika apsūdzēts pēc astoņiem Kriminālkodeksa pantiem - par slepkavību, smaga vai vidēji smaga kaitējuma veselībai tīšu nodarīšanu, sveša īpašuma tīšu bojāšanu, huligānismu, vandalismu, kultūras vērtību bojāšanu, naida kurināšanu un cilvēka cieņas pazemošanu.

Sahalīnas apgabala tiesa sāka izskatīt krimināllietu pret Komarovu 27.janvārī.

Laikraksts «Moskovskij komsomoļec» ziņoja, ka apsardzes aģentūras «Centurion» darbinieks Komarovs bija uzvilcis melnu jaku ar kāškrustu uz muguras.

Priesteris laikrakstam pastāstīja, ka šāvējs ņirgājies par ticīgajiem un šāvis arī uz svētbildēm. Mūķene, kas paziņoja policijai par dievnamā notiekošo, tika nogalināta. Otrs upuris tika nošauts par to, ka mēģināja vest šāvēju pie prāta.

Komarovs bija dienējis jūras kājniekos, tātad bija labi sagatavots darbam apsardzē. Viņš arī bija izgājis psihiatrisko pārbaudi, kurā netika konstatētas nekādas novirzes, ziņoja «Moskovskij komsomoļec».

Komarovs savā darbavietā bija saņēmis dienesta ieroci, lai dotos uz kādu Južnosahaļinskas banku pildīt inkasenta pienākumus, tomēr viņš bankā neieradās. Viņš aizgāja mājās, uzvilka melnu jaku ar kāškrustu uz muguras un devās uz baznīcu, kur sarīkoja apšaudi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu